Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε δίκη η Λεπέν για “υποκίνηση σε φυλετικό μίσος”!

Σε δίκη η Λεπέν για “υποκίνηση σε φυλετικό μίσος”!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Γαλλία, Εθνικό Μέτωπο, Μαρίν Λεπέν, Μουσουλμάνοι,

H επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης την 20ή Οκτωβρίου σε δικαστήριο της Λιόν (κεντροανατολικά) καθώς το 2010 συνέκρινε τους Μουσουλμάνους πιστούς που προσεύχονται στους δρόμους με τη ναζιστική κατοχή, μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (FN) καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον ενός δικαστή σχετικά με την κατηγορία της «υποκίνησης σε φυλετικό μίσος».

Σε ερώτηση που της έθεσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο για τη δίκη αυτή, που θα πραγματοποιηθεί σε έναν μήνα, η Μαρίν Λεπέν απάντησε:

«Μα, ναι, βέβαια! Δεν θα τη χάσω αυτήν την ευκαιρία».

Η αντίδρασή της ωστόσο ήταν πιο οργισμένη όταν έκανε δηλώσεις στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Εκείνοι που καταγγέλλουν την παράνομη συμπεριφορά των φονταμενταλιστών είναι πολύ πιο πιθανό να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη από τους φονταμενταλιστές που υιοθετούν παράνομη συμπεριφορά».

Το χρονικό

Τον Δεκέμβριο του 2010, κατά τη διάρκεια μιας πολιτικής συγκέντρωσης ενώπιον κομματικών στελεχών στη Λιόν, η Μαρίν Λεπέν, κι ενώ πραγματοποιούσε εκστρατεία της για την προεδρία του Εθνικού Μετώπου, κατήγγειλε σε μια ομιλία της «τους Μουσουλμάνους πιστούς που προσεύχονται στον δρόμο» συγκρίνοντάς τους με την ναζιστική κατοχή στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Λυπάμαι, όμως για εκείνους που αρέσκονται στο να μιλάνε για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, εάν μιλάμε για κατοχή, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε, για την περίπτωση αυτή, καθώς πρόκειται ξεκάθαρα για μια εδαφική κατοχή» είχε δηλώσει η Λεπέν υπό το ενθουσιώδες χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

«Πρόκειται για μια κατοχή τμημάτων γης, συνοικιών όπου εφαρμόζεται ο θρησκευτικός νόμος, πρόκειται για μια κατοχή. Σαφώς, δεν υπάρχουν τεθωρακισμένα, δεν υπάρχουν στρατιώτες ωστόσο πρόκειται σίγουρα για μια κατοχή και οι κάτοικοι υποφέρουν από αυτήν» είχε προσθέσει.

Αυτή ακριβώς η τοποθέτηση της είχε οδηγήσει στη διενέργεια μιας προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος της από την εισαγγελία της Λιόν με την κατηγορία της «παρακίνησης σε φυλετικό μίσος».

Οι δηλώσεις αυτές πυροδότησαν επίσης τις σφοδρές αντιδράσεις των αντιρατσιστικών οργανώσεων αλλά και δύο προσφυγές αντιρατσιστικών ενώσεων και οργανώσεων κατά της ισλαμοφοβίας.

Την 2α Ιουλίου του 2013 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την άρση της κοινοβουλευτικής της ασυλίας ανοίγοντας το δρόμο για την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της Λεπέν, τον Ιούλιο του 2014.

Την 11η Σεπτεμβρίου η εισαγγελία είχε ζητήσει την παραπομπή της ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου.

Σχετικά άρθρα