Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

12 μήνες φυλακή σε 20χρονη από την Αυστρία για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος

12 μήνες φυλακή σε 20χρονη από την Αυστρία για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αυστρία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τσετσενία,

Μια 20χρονη γυναίκα με καταγωγή από την Τσετσενία, μόνιμος κάτοικος της αυστριακής πόλης Γκρατς (Graz), καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση αφού βρέθηκε ένοχη ότι σχεδίαζε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Η γυναίκα όταν ήταν 4 ετών και η οικογένειά της βρέθηκαν στην Αυστρία ως πρόσφυγες, για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο στην Τσετσενία.

Η οικογένεια της πήρε πολιτικό άσυλο, οι γονείς βρήκαν δουλειά και εγκαταστάθηκαν στο Γκρατς όπου ζούσαν μια φυσιολογική και ειρηνική ζωή. Η νεαρή γυναίκα μεγάλωσε στην αυστριακή πόλη και πήγε σχολείο στην Αυστρία.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε σε ένα δυτικό και πολιτισμένο περιβάλλον, πριν από δύο χρόνια άρχισε να τη “βλέπει” περίεργα με τη θρησκεία και ξεκίνησε επαφές μέσω διαδικτύου με έναν Γερμανό εξτρεμιστή που είχε προσηλυτιστεί στο Ισλάμ πριν μερικά χρόνια.

Οι δυο τους αποφάσισαν να ταξιδέψουν στη Συρία και να παντρευτούν εκεί, με τον άνδρα να σχεδιάζει να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και τη γυναίκα να κάνει τη τζιχαντίστρια νοικοκυρά.

Πράγματι, τον Μάρτιο η γυναίκα πήρε την πτήση από τη Βιέννη για Κωνσταντινούπολη και έφτασε κανονικά στην Τουρκία όπου την περίμενε ήδη ο αγαπημένος της.

Στη συνέχεια ταξίδεψαν μέχρι τη συνοριακή πόλη του Γκαζιαντέπ. Από εκεί είχαν σκοπό να πάρουν ένα ταξί και να περάσουν στη Συρία. Ωστόσο, στα σύνορα τους έπιασε η τουρκική Αστυνομία και τους κράτησε.

Το δικαστήριο στο Γκρατς την βρήκε ένοχη για συνεργασία με τρομοκράτες. Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών δίχως την παρουσία δημοσιογράφων.

Δεν είναι όμως η μοναδική Τσετσένα μεγαλωμένη στην Αυστρία που έχει εμπλακεί σε τζιχαντιστικές περιπέτειες.

Δύο ακόμα κοπέλες με καταγωγή από την Τσετσενία θα δικαστούν τη Δευτέρα στο Γκρατς κατηγορούμενες ότι βοηθούσαν το Ισλαμικό Κράτος και ότι σχεδίαζαν να μεταβούν στη Συρία για να παντρευτούν τζιχαντιστές.

Σχετικά άρθρα