Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Κακομαθημένοι” οι ξένοι τζιχαντιστές, οι Σύροι μέλη στο Ισλαμικό Κράτος τους μισούν

“Κακομαθημένοι” οι ξένοι τζιχαντιστές, οι Σύροι μέλη στο Ισλαμικό Κράτος τους μισούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι “κακομαθημένοι” ξένοι τζιχαντιστές, που έρχονται από χώρες της Δύσης στα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, έχουν προκαλέσει μεγάλες δυσαρέσκειες στους ντόπιους Σύρους τζιχαντιστές εξαιτίας της ιδιαίτερης μεταχείρισης που έχουν από την ηγεσία της οργάνωσης.

Ενώ οι ντόπιοι κυρίως τραβάνε το “μανίκι” του πολέμου, οι πρώην μαθητές δημοσίων βρετανικών σχολείων, αποτυχημένοι ράπερς και υπάλληλοι σε σούπερ μάρκετ, παραπονιούνται συνεχώς για τους κρύους χειμώνες της Συρίας, διαμαρτύρονται ότι οι ντόπιοι είναι απολίτιστοι και έχουν να λύσουν και τα ψυχολογικά τους επειδή οι οικογένειές τους δεν τους στηρίζουν στην επιλογή τους να γίνουν τρομοκράτες.

Οι Σύροι τζιχαντιστές είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με αυτά τα “κακομαθημένα” ξενόφερτα. Μένουν σε καλύτερα σπίτια (ανθρώπων που εκτελέστηκαν ή έφυγαν πρόσφυγες) και αναλαμβάνουν υψηλότερες θέσεις στην ιεραρχία, ενώ οι ντόπιοι ξημεροβραδιάζονται στις σκοπιές, στα χαρακώματα ή κάνουν τους “υπηρέτες” των εμίρηδων.

Αλλά και στις μάχες οι εθελοντές από τις χώρες της Δύσης δεν είναι ιδιαίτερα μαχητικοί. Πολλοί το βάζουν στα πόδια στην πρώτη δυσκολία, οι λιποταξίες μεταξύ τους συνεχώς πληθαίνουν.

Το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί και βίαια περιστατικά μεταξύ ντόπιων και ξένων.

Ένας ακτιβιστής από τη διαδικτυακή ομάδα “Η Ράκα σφάζεται σιωπηλά”, που ενημερώνει με ρεπορτάζ για τα όσα συμβαίνουν στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Ράκα της Συρίας, έγραψε στο διαδίκτυο ότι ξένοι εθελοντές εγκατέλειψαν στη μάχη της Τελ Αμπιάντ τους ντόπιους συμπολεμιστές τους να τα βγάλουν πέρα μόνοι με τους Κούρδους μαχητές του YPG.

Επίσης, ο ίδιος έγραψε ότι το Ισλαμικό Κράτος παρέχει κατοικίες στους ξένους τζιχαντιστές σε ασφαλείς περιοχές, μακριά από τα σημεία που αποτελούν στόχους των αεροπορικών επιδρομών, ενώ οι Σύροι τζιχαντιστές ζουν στα περίχωρα των πόλεων που είναι επικίνδυνα γιατί δέχονται επιθέσεις.

Ένας άλλος ακτιβιστής από την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Ντέιρ Αλ Ζουρ, είπε ότι από την ηγεσία της οργάνωσης υπάρχει έλλειψη σεβασμού και εμπιστοσύνης προς τους Σύρους τζιχαντιστές.

“Όσοι έρχονται από την Ευρώπη αποτελούν την ‘ελίτ’. Τους δίνονται οι καλύτερες κατοικίες, ηγετικές θέσεις και αρκετά υψηλότεροι μισθοί”, ενώ οι Σύροι “είναι μόνο για τις σκοπιές και για να τους κάνουν τους υπηρέτες”.

“Επίσης, οι Άραβες που προέρχονται από τις χώρες του Περσικού Κόλπου και από τις αραβικές χώρες της βορείου Αφρικής σπάνια συμμετέχουν σε μάχες. Αυτοί συνήθως τοποθετούνται στη Χίσμπα, δηλαδή στη θρησκευτική αστυνομία. Στην πρώτη γραμμή βρίσκεις σχεδόν αποκλειστικά Σύρους”.

Σχετικά άρθρα