Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγρια μάχη Βρετανών κομάντος και τζιχαντιστών στη Συρία μετά από ενέδρα

Άγρια μάχη Βρετανών κομάντος και τζιχαντιστών στη Συρία μετά από ενέδρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, SAS Εδικές Δυνάμεις, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Συρία, Τζιχαντιστές,

Μια ομάδα Βρετανών κομάντος των Ειδικών Δυνάμεων (SAS) αν και έπεσαν σε ενέδρα τζιχαντιστών στα σύνορα Ιράκ – Συρίας κατάφεραν όχι μόνο να διαφύγουν δίχως απώλειες, αλλά και να σκοτώσουν πολλούς από τους εχθρούς τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κάνει τον γύρο των βρετανικών ταμπλόιντ, οι Βρετανοί κομάντος συνόδευαν έναν πράκτορα για να τον βάλουν κρυφά από το Ιράκ στη Συρία. Στα σύνορα είχαν ραντεβού με Σύρους συνεργάτες τους για να τον παραδώσουν σε εκείνους ώστε να συνεχίσει την αποστολή του.

Ωστόσο, οι SAS αντί να συναντήσουν τους Σύρους στα σύνορα έπεσαν σε ενέδρα τουλάχιστον 30 τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος.

Αν και μόλις 8 στον αριθμό, οι SAS δεν έχασαν την ψυχραιμία τους από τον αιφνιδιασμό των τζιχαντιστών. Κατάφεραν και χώθηκαν σε ένα χαντάκι από όπου ανταπέδιδαν τα πυρά.

Οι τζιχαντιστές τους έριχναν από διάφορα σημεία και από ένα μονώροφο σπίτι ακριβώς μπροστά τους.

Ανήσυχοι οι Βρετανοί κομάντος ότι οι τζιχαντιστές θα καλούσαν ενισχύσεις, αποφάσισαν να περάσουν στην αντεπίθεση, μιας και έκριναν ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουν.

Για να σπάσουν τη στενή “πολιορκία” έπρεπε να καταστρέψουν δύο θέσεις των τζιχαντιστών, ώστε να ανοίξουν διάδρομο διαφυγής.

Τότε ένας γενναίος κομάντο, οπλισμένος με ένα Origin-12, ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή. Όρμισε προς το σπίτι που ήταν ταμπουρωμένοι οι τζιχαντιστές, ενώ οι συμπολεμιστές του τον κάλυπταν.

Έσπασε την πόρτα, μπήκε και μέσα, και με επαγγελματισμό κινήθηκε ταχύτατα από το ένα δωμάτιο στο άλλο αδειάζοντας τον γεμιστήρα του πάνω στους εχθρούς σκοτώνοντας συνολικά 6 τζιχαντιστές, ενώ άλλοι τρεις που ήταν στο ίδιο κτίριο, το έβαλαν στα πόδια για να γλιτώσουν τις ζωές τους.

Παράλληλα, από τα πυρά κάλυψης που του πρόσφεραν οι συμπολεμιστές του, σκοτώθηκαν ακόμα δύο τζιχαντιστές.

Έτσι κατάφερε η ομάδα να διαφύγει ασφαλής, χωρίς απώλειες.

Μιλώντας στην κυριακάτικη Daily Star, μια πηγή του βρετανικού στρατού είπε ότι “αν και υστερούσαν σε αριθμό και σε δύναμη πυρός, οι SAS έμειναν ψύχραιμοι και προσηλωμένοι.

Το τελευταίο που περίμεναν οι τζιχαντιστές ήταν οι SAS να τους αντεπιτεθούν. Βλέπετε οι Βρετανοί ήταν μόλις 8 άνδρες και οι εχθροί τουλάχιστον 30”.

Στη συνέχεια οι SAS πέρασαν δίχως άλλη ενόχληση τα σύνορα Συρίας – Ιράκ και επέστρεψαν στη βάση τους.

Ο πράκτορας, που λόγω της ενέδρας δεν μπόρεσε να εισέλθει στη Συρία, μπήκε στη χώρα μερικές ημέρες μετά και κατάφερε να ολοκληρώσει την αποστολή του, στέλνοντας σημαντικές πληροφορίες στο επιτελείο του Συνασπισμού που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα