Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παλαιστίνιοι (Χαμάς) και Κούρδοι ισλαμιστές στο συνέδριο του κόμματος Ερντογάν

Παλαιστίνιοι (Χαμάς) και Κούρδοι ισλαμιστές στο συνέδριο του κόμματος Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Αλί Μπαπίρ, Ανσάρ Αλ Ισλάμ, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Λωρίδα της Γάζας, Μούσα Αμπού Μαρζούκ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέντ Μασάαλ, Χαμάς,

Εδώ υπάρχει μια είδηση και μια φωτογραφία που “μαρτυρούν” πολλά.

Στο 5ο Συνέδριο του τουρκικού ισλαμιστικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), δηλαδή του κόμματος Ερντογάν, συμμετείχε και αντιπροσωπεία της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, παρακλάδι των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου στην Παλαιστίνη, που κατέχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Στο ίδιο Συνέδριο εμφανίστηκε και ο Κούρδος ισλαμιστής ηγέτης Αλί Μπαπίρ (Ali Bapir), του κόμματος Komal, που σημαίνει Κουρδική Ισλαμιστική Οργάνωση και δρα στο βόρειο Ιράκ.

Το εν λόγω κουρδικό ισλαμιστικό κόμμα, το Komal, που ανήκει στην άκρα δεξιά, στο παρελθόν είχε συνδεθεί με το παραμάγαζο της Αλ Κάιντα στο ιρακινό Κουρδιστάν, την οργάνωση Ανσάρ Αλ Ισλάμ.

Η Ανσάρ Αλ Ισλάμ μάχεται αυτή την εποχή στην επαρχία της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, στο πλευρό της Αλ Νούσρα που είναι το επίσημο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία και δεν κρύβει ότι είναι και υπερήφανη σύμμαχος της Τουρκίας.

Το 2004 ο Αλί Μπαπίρ διέψευσε ότι η οργάνωσή του έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα ή με την Ανσάρ Αλ Ισλάμ.

Αν και από το 2005 το Komal συμμετείχε συνεχώς στις εκλογικές αναμετρήσεις στο Ιράκ και στις τοπικές του Κουρδιστάν, το 2013 άλλαξε γνώμη και κατήγγειλε τις εκλογές και τη δημοκρατία με το επιχείρημα ότι πουθενά στο Κοράνι δεν αναφέρονται οι εκλογές.

Αυτοί οι τύποι, οι Κούρδοι δεξιοί ισλαμιστές, είναι το εντελώς αντίθετο από τους Κούρδους πατριώτες που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και διεκδικούν ελεύθερο και ανεξάρτητο Κουρδιστάν. Για την ακρίβεια, οι Κούρδοι ισλαμιστές της Τουρκίας υπερασπίζονται με πάθος τον Ερντογάν αλλά -όπως βλέπουμε- και οι Κούρδοι ισλαμιστές από το βόρειο Ιράκ τον “λατρεύουν” εξίσου.

Με απλά λόγια. Οι Κούρδοι πατριώτες, αριστεροί και δημοκρατικοί, είναι οι Κούρδοι αντάρτες που αγωνίζονται για ελευθερία, κοσμικό κράτος, δημοκρατία. Οι δεξιοί Κούρδοι ισλαμιστές είναι τσιράκια της Άγκυρας και οι ίδιοι αισθάνονται πρώτα ισλαμιστές και μετά Κούρδοι. Και ως ισλαμιστές είναι ενάντιοι στη δημιουργία εθνικού κουρδικού κράτους, αυτό που θέλουν είναι ένα μεγάλο ισλαμικό χαλιφάτο.

Επιστροφή τώρα στο Συνέδριο του AKP. Εκεί οι Κούρδοι ισλαμιστές του βόρειου Ιράκ συναντήθηκαν με τους ισλαμιστές ηγέτες της παλαιστινιακής Χαμάς, δηλαδή με τον Χαλέντ Μασάαλ -πολιτικό ηγέτη της Χαμάς στη Συρία (δηλαδή των προσφύγων Παλαιστινίων ισλαμιστών της Συρίας) και έναν εκ των τριών ιδρυτών της Χαμάς- και τον Μούσα Αμπού Μαρζούκ, τον αναπληρωτή ηγέτη της Χαμάς. Οι Κούρδοι ισλαμιστές, στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ερντογάν, δεν παρέλειψαν να δηλώσουν την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους και τη Χαμάς.

Ακούστε τώρα το ενδιαφέρον. Αφού βρέθηκαν -υπό την αιγίδα του Ερντογάν- και τα είπαν Κούρδοι και Παλαιστίνιοι ισλαμιστές, ουδείς θέλησε να κάνει δηλώσεις για το τι συζητήθηκε στη συνάντησή τους. Το μόνο που διέρρευσαν ήταν ότι επρόκειτο για συνάντηση γνωριμίας.

Φυσικά κανείς δεν έχει πειστεί ότι απλά “γνωρίστηκαν” στο Συνέδριο του κόμματος Ερντογάν (του ίδιου ισλαμιστικού κόμματος που σφαγιάζει τους Κούρδους της Τουρκίας, υποστηρίζει την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος και επιδιώκει την ανατροπή του Άσαντ της Συρίας), Κούρδοι και Παλαιστίνιοι ισλαμιστές απλά για… τσάι!

Ο “θέλω να γίνω οπωσδήποτε σουλτάνος” Ερντογάν “συνασπίζει” γύρω του όλους τους παρανοϊκούς της Μέσης Ανατολής για να τον βοηθήσουν να αναστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και το “χαλιφάτο”. Οι Παλαιστίνιοι ισλαμιστές της Χαμάς είναι πιστά σκυλάκια του Ερντογάν. Το ίδιο και οι Κούρδοι ισλαμιστές. Οπότε, απλώς “επισημοποίησαν” την υποταγή τους στον Ερντογάν με τη συνάντηση γνωριμίας στο Συνέδριο.

Και για να μην “μπερδευόμαστε” με τις “διεθνείς αντιπροσωπείες” που συμμετέχουν στα συνέδρια του Ερντογάν. Η Χαμάς αναφέρεται ως τρομοκρατική οργάνωση από τον Καναδά, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ισραήλ, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη φωτογραφία ποζάρουν πανευτυχείς οι ισλαμιστές υποτακτικοί του σουλτάνου Ερντογάν. Ο Χαλέντ Μασάαλ της Χαμάς και ο Αλί Μπαπίρ του Komal.

Σχετικά άρθρα