Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στο αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στο αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροδρόμιο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιβύη, Τζιχαντιστές, Τρίπολη,

Ομάδα οπλοφόρων επιτέθηκε στο αεροδρόμιο της Τρίπολης σκοτώνοντας τρεις στρατιωτικούς. Η επίθεση έγινε σύμφωνα με τις αρχές της Λιβύης από το Ισλαμικό Κράτος που δραστηριοποιούνται στην χώρα. Η επίθεση είχε στόχο την φυλακή στην στρατιωτική αεροπορική βάση της Mitiga όπου ήταν φυλακισμένα αρκετά μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο (όσες από αυτές γίνονται στην κατεχόμενη πόλη) δεν επηρρεάστηκαν από την επίθεση. Η στρατιωτική βάση αυτή είναι η μοναδική δίοδος επικοινωνίας της χώρας με τον έξω κόσμο, καθώς το παλαιό αεροδρόμιο της Τρίπολης είχε καταστραφεί πέρσι από τις μάχες για την κατάληψη της πόλης.

Η δραστηριότητα των τζιχαντιστών στην πλούσια από πετρέλαια Λιβύη είναι σημαντική τα τελευταία χρόνια, μετά την πτώση του καθεστώτος Καντάφι το 2011.

Μάλιστα η οργάνωση ελέγχει το σημαντικό λιμάνι της Σύρτης, 450 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, ενώ τους τελευταίους μήνες, έχουν οργανώσει δεκάδες επιθέσει στην Λιβυκή πρωτεύουσα, κυρίως εναντίον πρεσβειών.

Σχετικά άρθρα