Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το 22% των Σύρων θεωρεί το Ισλαμικό Κράτος “καλό” – 2% των προσφύγων τζιχαντιστές

Το 22% των Σύρων θεωρεί το Ισλαμικό Κράτος “καλό” – 2% των προσφύγων τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γερμανία, Δημοσκοπήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συρία, Τζιχαντιστές,

Σύμφωνα με τη βρετανική Express, 2 στους 100 Σύρους πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ευρώπη είναι τζιχαντιστές, μέλη στο Ισλαμικό Κράτος και αποσκοπούν στο να φέρουν τον τζιχάντ (Ιερό Πόλεμο) στην Ευρώπη.

Το πιο ανησυχητικό, ωστόσο, είναι μια δημοσκόπηση που έγινε μεταξύ Σύρων πολιτών από μια βρετανική εταιρεία δημοσκοπήσεων, την ORB International, η οποία αποκάλυψε ότι το 22% των Σύρων πιστεύει ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει “θετική επιρροή” στη χώρα τους.

Στο γειτονικό Ιράκ, από το οποίο προέρχεται το Ισλαμικό Κράτος (το Ισλαμικό Κράτος ήταν το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο Ιράκ πριν διασπαστεί και αυτονομηθεί), μόλις το 5% των Ιρακινών έχει θετική άποψη για το Ισλαμικό Κράτος.

Η ίδια δημοσκόπηση κατέγραψε ότι 8 στους 10 πολίτες του Ιράκ και της Συρίας πιστεύουν ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι αμερικανικό δημιούργημα.

Επίσης, το 56% των Ιρακινών και το 49% των Σύρων θεωρούν ότι οι αεροπορικές επιδρομές του Συνασπισμού που ηγούνται οι ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος είναι “κακό πράγμα”.

Και στις δύο χώρες, Ιράκ και Συρία, οι άνθρωποι βεβαιώνουν ότι η ζωή τους είναι χειρότερη από ό,τι ήταν πριν δύο χρόνια, ενώ το 21% των Σύρων θεωρούν ότι η ζωή τους είναι καλύτερη υπό το Ισλαμικό Κράτος από ό,τι ήταν υπό τη διακυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Η δημοσκόπηση της ORB έγινε σε δείγμα 1.365 Σύρων και από τις 14 περιφέρειες της χώρας μεταξύ των οποίων και εκείνων που κατέχονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Επίσης, σύμφωνα με την Exrpess, οι Σύροι πρόσφυγες που κατάφεραν και έφτασαν μέχρι τη Γερμανία επιμένουν ότι μόνο το 1/3 των προσφύγων είναι Σύροι, τα άλλα 2/3 είναι από άλλες χώρες που παριστάνουν τους Σύρους για να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως πρόσφυγες.

Η Express γράφει ότι ο υπουργός Παιδείας του Λιβάνου έχει ήδη ειδοποιήσει τη βρετανική κυβέρνηση ότι υπάρχουν χιλιάδες τζιχαντιστές που κρύβονται στα στρατόπεδα προσφύγων του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας του Λιβάνου Ελίας Μπου Σαάμπ (Elias Bou Saab) είπε στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι όλοι αυτοί οι τζιχαντιστές έχουν σχέδιο να εισέλθουν στην Ευρώπη ανάμεσα στους πρόσφυγες για να εξαπολύσουν στη συνέχεια τζιχαντιστικές επιθέσεις ενάντια και στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς.

Σχετικά άρθρα