Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καλύτερα το Ισραήλ από τη Χαμάς, λένε οι κάτοικοι της Γάζας

Καλύτερα το Ισραήλ από τη Χαμάς, λένε οι κάτοικοι της Γάζας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ηλεκτρικό Ρεύμα, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακή Αρχή, Παλαιστίνιοι, Χαμάς,

Πολλοί Παλαιστίνιοι κάτοικοι της Γάζας, η οποία κατέχεται από την τουρκόφιλη ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς (παρακλάδι των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου), έχουν αγανακτήσει με τη διακυβέρνηση των ισλαμιστών σε σημείο να λένε δημοσίως, “καλύτερα υπό το Ισραήλ παρά υπό τη Χαμάς”.

Οι παρατεταμένες διαφορές μεταξύ της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Αρχής είχαν ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Γάζας να μείνουν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα.

Αυτή είναι και η σταγόνα που ξεχείλισε, όπως φαίνεται το ποτήρι, με πολλούς Γαζαίους αγανακτισμένους πλέον να δηλώνουν ότι προτιμούν να κυβερνώνται από το Ισραήλ.

“Οι Ισραηλινοί είναι καλύτεροι”, δήλωσε ένας Γαζαίος ο Ιμπραήμ στο Channel 2 την Τετάρτη. “Όλοι στην πόλη συζητάνε για την ηλεκτροδότηση. Όλες οι δημόσιες συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από το πόσο δύσκολη είναι η ζωή στη Γάζα”.

Τη Δευτέρα, εν μέσω ενός πρωτοφανή καύσωνα που σάρωσε την περιοχή, διαδηλωτές κάτοικοι της Γάζας συγκρούστηκαν βίαια με την Αστυνομία που έχει συστήσει η Χαμάς.

Η ισλαμιστική Χαμάς φοβέρισε ότι θα ασκήσει βία απέναντι σε όσους διαταράσσουν τη δημόσια τάξη, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι της Γάζας να φοβούνται να εκφράσουν την οργή τους.

“Δεν δείχνουν κανένα έλεος”, είπε ο Ιμπραήμ. “Όποιος τολμήσει να ανοίξει το στόμα του φυλακίζεται από τη Χαμάς για ένα ή δύο χρόνια”.

Παράλληλα το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στη Γάζα χειροτερεύει.

“Ζω στη Ράφα”, είπε ένας άλλος Γαζαίος. “Έχουμε ηλεκτρισμό μόνο για τέσσερις ώρες, και στη συνέχεια μένουμε 20 ώρες δίχως ρεύμα”.

“Προτιμώ να ζούσα σε σκηνή, από το να ζω εδώ”, είπε ο ίδιος.

Ο κύριος σταθμός παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Γάζα είναι εκτός λειτουργίας από τον Ιούλιο. Η Χαμάς πληρώνει στην Παλαιστινιακή Αρχή το πετρέλαιο που εισάγεται στη Γάζα, αλλά έχει ξεμείνει από μετρητά και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του πληθυσμού.

Σχετικά άρθρα