Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Γάλλοι ετοιμάζονται να υποστηρίξουν την Αλ Κάιντα στη Συρία!

Οι Γάλλοι ετοιμάζονται να υποστηρίξουν την Αλ Κάιντα στη Συρία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μαρέα, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Η προέλαση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είναι «πολύ σημαντική» στη Συρία όπου έχει εξαπολύει μια επίθεση εναντίον της πόλης Μαρέα, που τελεί υπό τον έλεγχο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στο βόρειο τμήμα του Χαλεπιού, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, βεβαίως, “λησμόνησε” να αναφέρει ότι εκτός από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό την Μαρέα υπερασπίζονται και το Μέτωπο Αλ Νούσρα, δηλαδή η Αλ Κάιντα στη Συρία και οι μικρότερες τζιχαντιστικές οργανώσεις που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα, όπου όλοι αυτοί μαζί έχουν συστήσει τη συμμαχική δύναμη που ονομάζεται Στρατός της Κατάκτησης, στα αραβικά Τζαΐς Αλ Φάτεχ.

Σε ομιλία που εκφώνησε κατά τη διάρκειας της συνεδρίασης στην Εθνοσυνέλευση με θέμα τη στρατιωτική εμπλοκή της Γαλλίας στη Συρία, ο Λε Ντριάν εξήγησε «τους λόγους» της «αλλαγής εκτίμησης» του Παρισιού, που αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να πραγματοποιήσει αναγνωριστικές πτήσεις με το ενδεχόμενο αεροπορικών πληγμάτων εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Μέχρι σήμερα, οι αεροπορικές επιδρομές και οι πτήσεις που διεξήγαγαν οι ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας περιορίζονταν αυστηρά στην ιρακινή επικράτεια.

Ο Λε Ντριάν επέμεινε ιδιαίτερα στην «πολύ σημαντική προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία» ιδίως στην περιοχή του Χαλεπιού.

«Στη μικρή πόλη Μάρεα (σε απόσταση 20 περίπου χιλιομέτρων βόρεια του Χαλεπίου) έχουν εξαπολύσει μια εξαιρετικά σφοδρή επίθεση, εάν καταλάβουν την πόλη, θα αφανίσουν αυτό που ονομάζουμε πλέον Ελεύθερο Συριακό Στρατό ή ό,τι έχει απομείνει από αυτό» υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός.

Η «βούληση που επιδεικνύει» το Ισλαμικό Κράτος να «διασπάσει τον άξονα Δαμασκός- Χομς», της πόλης που βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τη συριακή πρωτεύουσα, «θέτει σε πολύ δυσχερή θέση τον Λίβανο», τόνισε επιπλέον ο Λε Ντριάν.

Το δεύτερο επιχείρημα με το οποίο το Παρίσι δικαιολογεί την αλλαγή στρατηγικής της Γαλλίας το έχει ήδη διατυπώσει ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ: «απειλές στην εθνική ασφάλεια (…), που σχεδιάζονται από τη Συρία».

Το γεγονός εξάλλου ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία δεν θα επιτρέψουν «την ενίσχυση του Μπασάρ αλ Άσαντ» επισημάνθηκε από τον υπουργό Άμυνας της Γαλλίας.

Είναι κατανοητό γιατί οι Γάλλοι αποκρύπτουν ότι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός είναι σύμμαχος με την Αλ Κάιντα και από κοινού υπερασπίζονται τη Μαρέα.

Δηλαδή, τι να πει στη γαλλική κοινή γνώμη; Ότι θα υποστηρίξουν με αεροπορικούς βομβαρδισμούς την ίδια Αλ Κάιντα που αιματοκύλισε πριν μερικούς μήνες το Παρίσι;

Όπως και κατανοητό οι Γάλλοι να μην “χωνεύουν” το επώνυμο Άσαντ, αφού η οικογένεια Άσαντ τους έδιωξε από τη Συρία που ήταν αποικία τους.

Όλοι αυτοί οι Ευρωπαίοι, που διαχωρίζουν τους τζιχαντιστές σε “καλούς” και “κακούς”, το μόνο που καταφέρνουν είναι να σκάβουν τον λάκκο της ίδιας της Ευρώπης.

Δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους τα τελευταία 4 χρόνια στη Συρία, συνεχίζουν και κάνουν τις ίδιες καταστροφικές επιλογές. Και ποτίζουν το σαρκοβόρο δέντρο του τζιχαντισμού με το αίμα των αθώων.

Όσο και εάν δεν μας αρέσει, είμαστε υποχρεωμένοι να παραδεχθούμε ότι από όλους τους εξουσιαστές του πλανήτη, μόνο ο Πούτιν μιλάει λογικά (διαβάστε σχετικά εδώ: Ο Βλάντιμιρ Πούτιν κάλεσε σε Παγκόσμιο Πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος), χωρίς βεβαίως να σημαίνει ότι ο Ρώσος Πρόεδρος είναι κάποια “περιστερά”, έχει κι αυτός τους σχεδιασμούς του. Τουλάχιστον όμως δεν εξαιρεί την Αλ Κάιντα από το κάδρο, όπως ύποπτα και ένοχα κάνει η Δύση.

Σχετικά άρθρα