Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρατούμενοι ξυλοκόπησαν τζιχαντιστή σε φυλακή του Καναδά (βίντεο)

Κρατούμενοι ξυλοκόπησαν τζιχαντιστή σε φυλακή του Καναδά (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Καναδάς, Οτάβα, Τζιχαντιστές, Φυλακές,

Ένας κρατούμενος μουσουλμάνος σε φυλακή της Οτάβα του Καναδά, ο Κάρλος Λαρμόντ (Carlos Larmond), ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για τζιχαντιστική τρομοκρατική δράση, ξυλοκοπήθηκε άγρια από συγκρατούμενούς του επειδή προσπάθησε να τους προσηλυτίσει με το βία στο Ισλάμ και στον Ιερό Πόλεμο (τζιχάντ).

Ο άγριος ξυλοδαρμός καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας των φυλακών και το βίντεο διέρρευσε στο διαδίκτυο.

Το περιστατικό συνέβη στις 3 Μαρτίου του 2015 στο κέντρο κράτησης της Οτάβα.

Το βίντεο που θα δείτε παρουσιάστηκε την περασμένη Πέμπτη σε αίθουσα δικαστηρίου της πόλης.

Στο βίντεο θα δείτε δύο άνδρες, κρατούμενους, να χτυπούν βίαια τον Λαρμόντ με απανωτές γροθιές και κλωτσιές ενώ περιβάλλονται και από άλλους συγκρατούμενούς τους.

Ο κρατούμενος για τζιχαντιστική τρομοκρατική δράση Λαρμόντ ξυλοκοπήθηκε άγρια μέχρι να τον πάρουν οι αστυνομικοί από το σημείο που συνέβη το περιστατικό.

jihadistis

Ο κρατούμενος Τέρενς Γουίλσον (Terrence Wilson), 24 ετών, καταδικάστηκε σε 60 ημέρες φυλάκιση για τον ξυλοδαρμό.

Ο δικηγόρος του, Πάολο Τζιανκατερίνο (Paolo Giancaterino), δήλωσε στο Global News ότι ο Λαρμόντ προσπάθησε να προσηλυτίσει τον πελάτη του στο Ισλάμ πολλές φορές και στο τέλος, όταν έβλεπε ότι δεν μπορούσε να τον πείσει, απείλησε να τον σκοτώσει.

“Ξεκίνησε με φιλικές προσκλήσεις, έλεγε στον πελάτη μου να εξισλαμιστεί και να γίνει στρατιώτης του Ισλάμ. Ο πελάτης μου του έδειχνε ότι δεν ενδιαφερόταν. Όταν δεν βρήκε ανταπόκριση, άρχισε να απειλεί τον πελάτη μου ότι θα τον έβρισκαν νεκρό στο κελί του εάν δεν εξισλαμιζόταν. Στη συνέχεια ακολούθησε και άλλη απειλή, αυτή τη φορά αφορούσε την οικογένεια του πελάτη μου, του είπε ότι η οικογένειά του θα πέθαινε, από κάποιον άνδρα εκτός φυλακής, εάν δεν εξισλαμιζόταν”.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Τζιανκατερίνο, οι απειλές συνεχίστηκαν αμείωτες για αρκετές εβδομάδες. Από τον ξυλοδαρμό στη φυλακή ο Λαρμόντ βγήκε με σπασμένο χέρι και ένα μαυρισμένο μάτι.

Ο Κάρλος Λαρμόντ και ο δίδυμος αδελφός του, Άστον, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τρομοκρατία. Συνελήθησαν τον Ιανουάριο ενώ επιχειρούσαν να ταξιδέψουν υπερατλαντικά για να εμπλακούν σε τρομοκρατικές δράσεις.

Αμφότεροι κατηγορούνται για συμμετοχή στη δράση τρομοκρατικής ομάδας και για απόπειρα να φύγουν από τον Καναδά για να συμμετάσχουν σε τρομοκρατικές δράσεις στο εξωτερικό.

Σχετικά άρθρα