Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτόγονο κανόνι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού βομβαρδίζει στο Χαλέπι (βίντεο)

Πρωτόγονο κανόνι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού βομβαρδίζει στο Χαλέπι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Στον πόλεμο στη Συρία οι αντιμαχόμενες πλευρές έχουν κατασκευάσει δικά τους όπλα, πατέντες, τα οποία αν και… πρωτόγονα τη δουλειά τους την κάνουν, δηλαδή σκοτώνουν.

Σε νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, “μετριοπαθείς” ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) βομβαρδίζουν με ένα πρωτόγονο κανόνι που ρίχνει πρωτόγονες βόμβες, θέσεις του στρατού της Συρίας στο Χαλέπι.

Το Χαλέπι ως πόλη ελέγχεται κατά ένα μέρος από τον στρατό της Συρίας, και το υπόλοιπο από διάφορες ένοπλες οργανώσεις. Συνοικίες της πόλης κατέχει τόσο το Ισλαμικό Κράτος, όσο και η Αλ Κάιντα που στη Συρία ονομάζεται Μέτωπο Αλ Νούσρα.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) που ξεκίνησε από μονάδες του τακτικού στρατού που στασίασαν κατά της κυβέρνησης και πλέον, μετά από τέσσερα χρόνια, έχει καταλήξει να είναι κι αυτός μια ακόμα ένοπλη οργάνωση – σύμμαχος της Αλ Κάιντα, κατέχει μέρος της πόλης συνεργαζόμενος με την Αλ Κάιντα.

Το κατά πόσο μπορούν να θεωρούνται “μετριοπαθείς ισλαμιστές” οι σύμμαχοι της Αλ Κάιντα, μόνο ως αστείο ακούγεται. Επίσης, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Σχετικά άρθρα