Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αιγύπτιοι σκότωσαν τουρίστες στην έρημο – Τους νόμισαν για τζιχαντιστές

Οι Αιγύπτιοι σκότωσαν τουρίστες στην έρημο – Τους νόμισαν για τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ισλαμιστές, Μεξικό, Τζιχαντιστές, Τουρίστες,

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 12 Μεξικανούς και Αιγύπτιους και τραυμάτισαν άλλους δέκα “κατά λάθος”, αφού εξέλαβαν μια τουριστική αυτοκινητοπομπή ως τζιχαντιστές τους οποίους καταδίωκαν στη δυτική έρημο της χώρας, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Τουλάχιστον δύο Μεξικανοί σκοτώθηκαν, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Κοινή δύναμη της αιγυπτιακής αστυνομίας και του στρατού καταδίωκε τζιχαντιστές στην τεράστια δυτική έρημο της χώρας, που συνορεύει με τη Λιβύη, όταν άνοιξε κατά λάθος πυρ εναντίον της αυτοκινητοπομπής.

Η αυτοκινητοπομπή αποτελείτο από τέσσερα οχήματα οδήγησης. Σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών θα διεξαχθεί έρευνα για το πώς και το γιατί οι τουρίστες εισήλθαν σε απαγορευμένη περιοχή.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένα Νιέτο καταδίκασε την επίθεση στον λογαριασμό του στο Twitter, χαρακτηρίζοντάς την τραγικό γεγονός και απαίτησε να διεξαχθεί πλήρης έρευνα.

“Το Μεξικό καταδικάζει αυτές τις πράξεις εναντίον πολιτών μας και έχει απαιτήσει εξαντλητική έρευνα του τι έχει συμβεί”, έγραψε στο Twitter.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού της Αιγύπτου δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA πως η αυτοκινητοπομπή βρισκόταν σε απαγορευμένη περιοχή και χρησιμοποιούσε αυτοκίνητα χωρίς άδεια. Το κομβόι λάμβανε μέρος σε μη εγκεκριμένο σαφάρι, ανέφερε.

Ο Μεξικανός πρεσβευτής Χόρχε Αλβάρες συναντήθηκε με πέντε Μεξικανούς που νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο, ανέφερε το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το μεξικανικό υπουργείο ανέφερε ότι “απροσδιόριστος” αριθμός πολιτών του δέχθηκαν επίθεση και πως βρίσκεται στη διαδικασία ταυτοποίησης των δύο που σκοτώθηκαν.

Σχετικά άρθρα