Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οδομαχίες στην πρωτεύουσα του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν (βίντεο)

Οδομαχίες στην πρωτεύουσα του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντιγιάρμπακιρ, Τουρκία,

Συγκρούσεις και οδομαχίες έχουν ξεσπάσει από το μεσημέρι της Κυριακής στην πρωτεύουσα του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, Ντιγιάρμπακιρ (την αρχαία Άμιδα, την πόλη οι Κούρδοι προφέρουν Άμεντ), μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και Κούρδων διαδηλωτών.

Οι Κούρδοι βγήκαν στους δρόμους και άρχισαν να συγκρούονται με τις τουρκικές δυνάμεις Ασφαλείας επειδή επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε 15 συνοικίες της πόλης.

Με την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, τουρκικές δυνάμεις Ασφαλείας άρχισαν αμέσως επιχειρήσεις εντοπισμού και εξολόθρευσης πυρήνων του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Από τις συγκρούσεις τα τουρκικά Μέσα μεταδίδουν ότι υπάρχουν τραυματίες Τούρκοι αστυνομικοί, τουλάχιστον 7 στον αριθμό, αλλά αυτή η ενημέρωση είναι αρκετές ώρες πριν.

Νεώτερες πληροφορίες μιλάνε και για 3 Τούρκους αστυνομικούς νεκρούς, πολλούς τραυματίες και από τις δύο πλευρές, τραυματισμένοι είναι και Κούρδοι βουλευτές, αναφέρονται συλλήψεις ξένων δημοσιογράφων και επίσης λέγεται ότι Κούρδοι διαδηλωτές επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στις φυλακές της πόλης σε ένδειξη αλληλεγγύης σε Κούρδους πολιτικούς κρατούμενους που κάνουν απεργία πείνας.

Οι Τούρκοι έχουν βγάλει τεθωρακισμένα οχήματα που ρίχνουν νερό στους διαδηλωτές αλλά και άρματα μάχης.

Το Ντιγιάρμπακιρ βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Τίγρη και είναι το διοικητικό κέντρο της ομώνυμης επαρχίας. Με πληθυσμό περισσότερο από 1.000.000 κατοίκους, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία μετά την Γκαζιαντέπ.

Οι πληροφορίες που αναρτούνται στο Twitter είναι όσες “γλιτώνουν” από τη λογοκρισία του τουρκικού κράτους, το οποίο έχει τη δυνατότητα να αφαιρεί αναρτήσεις από το Twitter επικαλούμενο λόγους εθνικής ασφαλείας.

Δείτε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, με Κούρδους διαδηλωτές να στήνουν οδοφράγματα και στη συνέχεια οι σφαίρες να πέφτουν βροχή στους δρόμους της πόλης.

Clashes in Diyarbakır – Kurdistan (Turkey)

Οδομαχίες στην πρωτεύουσα του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, Ντιγιάρμπακιρ, μεταξύ Κούρδων διαδηλωτών και τουρκικών δυνάμεων Ασφαλείας.

Posted by tribune.gr World News on Sunday, September 13, 2015

Σχετικά άρθρα