Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρεμλίνο: Μόνο ο Άσαντ μπορεί να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος

Κρεμλίνο: Μόνο ο Άσαντ μπορεί να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπάρακ Ομπάμα, Μπασάρ αλ Άσαντ, Ντμίτρι Πεσκόφ, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Κρεμλίνο εκτίμησε το Σάββατο ότι μόνο η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ μπορεί να πολεμήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, απορρίπτοντας τις επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τη ρωσική στρατηγική στη Συρία.

Ο Ομπάμα είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι η στρατηγική της Ρωσίας στη Συρία, η οποία συνίσταται στην υποστήριξη του προέδρου Άσαντ, είναι «προορισμένη να αποτύχει».

Οι αμερικανικές επικρίσεις «δεν είναι καινούργιες», απάντησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι η Ρωσία τις έχει «ήδη ακούσει».

«Δυστυχώς, μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει με κατανοητό τρόπο ποια θα ήταν η εναλλακτική στη νόμιμη συριακή κυβέρνηση για τη διασφάλιση της ασφάλειας στη χώρα, για τη μάχη κατά της προέλασης του Ισλαμικού Κράτους και για τη διασφάλιση της ενότητας της χώρας», τόνισε ο Πεσκόφ.

«Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο να επιβάλλεται οποιαδήποτε απόφαση στον συριακό λαό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα