Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

98 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος σκότωσαν οι Αιγύπτιοι στο Σινά

98 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος σκότωσαν οι Αιγύπτιοι στο Σινά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αίγυπτος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Χερσόνησος του Σινά,

Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν 98 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος στη χερσόνησο του Σινά κατά τη διάρκεια πρόσφατης στρατιωτικής επιχείρησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του αιγυπτιακού στρατού την Παρασκεή.

Η Αίγυπτος βρίσκεται αντιμέτωπη με τζιχαντιστική τρομοκρατία μετά την ανατροπή από το στρατό του ισλαμιστή και φιλότουρκου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στα μέσα του 2013, μετά από μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στην διακυβέρνηση του.

Η τρομοκρατία που πλαισιώνεται και από τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος, έχει στοιχίσει στην Αίγυπτο εκατοντάδες νεκρούς στρατιώτες και αστυνομικούς, ενώ πλέον οι τζιχαντιστές έχουν αρχίσει να εξαπολύουν επιθέσεις ενάντια και σε στόχους δυτικών συμφερόντων. Στην τελευταία μάχη, 4 Αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον στρατό.

Ο πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, σύμμαχος της Ελλάδας και ορκισμένος εχθρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει χαρακτηρίσει την τζιχαντιστική οργάνωση ως μια υπαρξιακή απειλή για την Αίγυπτο.

Σχετικά άρθρα