Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοκαριστικές αποκαλύψεις: Ναρκομανής ο Χίτλερ – Τίγκα στη ντόπα το Γ΄ Ράιχ

Σοκαριστικές αποκαλύψεις: Ναρκομανής ο Χίτλερ – Τίγκα στη ντόπα το Γ΄ Ράιχ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδόλφος Χίτλερ, Γερμανία, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Ναζί, Ναρκωτικά,

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την χρήση ναρκωτικών από το Τρίτο Ράιχ περιλαμβάνει το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Νόρμαν Ολερ με τίτλο «Η απόλυτη έκσταση: Ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ» το οποίο έχει ήδη λάβει μεγάλη δημοσιότητα πριν καν κυκλοφορήσει.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Deutsche Welle, το πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ είχε πολύ μεγάλη εξάρτηση από τα ναρκωτικά, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που προς το τέλος του πολέμου, δεν αντιλαμβανόταν την πραγματικότητα και “φτιαχνόταν” για να την ξεχάσει.

Το βιβλίο, που στηρίζεται στις ιατρικές καρτέλες του γιατρού που κούραρε τον «Φίρερ», αναφέρει ότι ο ο Χίτλερ έπαιρνε ένα κοκτέιλ ουσιών σε ενέσιμη μορφή: Το «αγαπημένο» του ήταν το Eukodal, ένα παράγωγο της μορφίνης που απαλύνει τον πόνο, ενώ έπαιρνε και το Eupaverin, που είναι σπασμολυτικό, και μια μικρή ποσότητα κοκαΐνης.

Ο γιατρός Οτο Μορέλ κρατούσε αναλυτικά αρχεία των ενέσεων και των φαρμάκων που χορηγούσε στον Χίτλερ, ανάμεσα στα οποία ήταν διάφορες ορμόνες, ακόμη και σεξουαλικής διέγερσης, όταν ήταν μαζί του η Εύα Μπράουν. «Ο Χίτλερ ήταν ένας ναρκομανής», γράφει ευθαρσώς ο Ολερ, που εκτιμά ότι μετά την επίθεση εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης ο «Φίρερ έχανε σταδιακά την επαφή με την πραγματικότητα εξαιτίας των ναρκωτικών».

Είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτονται τόσες πληροφορίες για τις ουσίες που έπαιρνε ο Χίτλερ. Αντίθετα, ήταν ευρέως γνωστό ότι οι στρατιώτες των Ναζί έκαναν συστηματική χρήση ναρκωτικών ουσιών και κυρίως του Pervitin, μια ουσία που εκείνη την εποχή δεν ήταν απαγορευμένη και κρατούσε ξάγρυπνους τους στρατιώτες και τους δημιουργούσε αίσθημα ευφορίας, που ήταν απαραίτητο για να αντεπεξέρχονται στις φρικαλεότητες του πολέμου.

«Αυξημένη παρατηρητικότητα, ευφορία, εμφανέστατη αύξηση της αποδοτικότητας» είναι μόνο μία από τις πολλές σημειώσεις στρατιωτών και γιατρών που επικαλείται το βιβλίο για τα αποτελέσματα της ουσίας αυτής.

Η συστηματική χρήση του όμως -και σύμφωνα με τα στοιχεία οι στρατιώτες της Βέρμαχτ είχαν καταναλώσει εκατομμύρια χαπάκια- μπορούσε να οδηγήσει σε εξάρτηση και κατάθλιψη.

Σχετικά άρθρα