Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία προσπαθεί να “πείσει” ότι δέχεται επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος

Η Τουρκία προσπαθεί να “πείσει” ότι δέχεται επιθέσεις από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κιλίς, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ενώ η Τουρκία σφάζει Κούρδους, γυναίκες και παιδιά, στο όνομα δήθεν της καταπολέμησης της “τρομοκρατίας”, η τουρκική προπαγάνδα προσπαθεί να εμφανίσει την Τουρκία “θύμα” του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στα σύνορα με τη Συρία, στο νότιο τμήμα της Τουρκίας, από άγνωστο επιτιθέμενο ο οποίος άνοιξε πυρ από το συριακό έδαφος. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Ρεϊχανλί της τουρκικής επαρχίας Χατάι.

To Dogan δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό, το οποίο δεν μπορεί προς το παρόν να επιβεβαιωθεί και το πιθανότερο είναι να πρόκειται για είδηση μούφα.

Και τι εξυπηρετεί αυτή η είδηση; Να αποπροσανατολίσει τη διεθνή κοινή γνώμη από τα εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η Τουρκία εις βάρος των Κούρδων αμάχων στο τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν.

Η Τουρκία, υπενθυμίζουμε, υποτίθεται ότι από τις 24 Ιουλίου του 2015 κήρυξε τον πόλεμο κατά της “τρομοκρατίας”, θεωρώντας εξίσου τρομοκράτες τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK). Την πρώτη ημέρα της “κήρυξης” του “αντιτρομοκρατικού” πολέμου έριξε τρεις μόνο βόμβες στο Ισλαμικό Κράτος και τέλος, δεν ξανασχολήθηκε.

Αυτό οφείλεται στο ότι η Τουρκία είναι σύμμαχος τόσο με το Ισλαμικό Κράτος όσο και με την Αλ Κάιντα.

Η κήρυξη πολέμου στην “τρομοκρατία”, που έκανε η Τουρκία, είναι στην πραγματικότητα κήρυξη πολέμου κατά των Κούρδων.

Οι σφαγές και τα εγκλήματα της Τουρκίας δημοσιεύονται συνεχώς από το TRIBUNE στον ακόλουθο σύνδεσμο: Κουρδιστάν.

Στο ίδιο πλαίσιο, της τουρκικής προπαγάνδας, οι Τούρκοι λένε ότι ένας στρατιώτης τους σκοτώθηκε και άλλος ένας εξακολουθεί να αγνοείται έπειτα από ένα διασυνοριακό επεισόδιο με πυροβολισμούς με τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος την περασμένη εβδομάδα κοντά στην τουρκική πόλη Κιλίς, ανατολικότερα.

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet έγραψε το Σάββατο ότι ο αγνοούμενος στρατιώτης θεάθηκε σε νοσοκομείο το οποίο διαχειρίζεται το Ισλαμικό Κράτος.

Ακόμα και έτσι να είναι, οι τζιχαντιστές τον έβαλαν σε νοσοκομείο, δεν του πήραν το κεφάλι όπως κάνουν με τους Κούρδους και Σύρους αιχμαλώτους.

Η Τουρκία με τις “ειδήσεις” που δίνουν τα πρακτορεία και οι εφημερίδες της νομίζει ότι μπορεί να εμπαίζει την παγκόσμια κοινότητα δίχως αντίλογο. Εντάξει, μπορεί να πείθει μερικούς βλάκες δημοσιογράφους, ώστε να αναπαράγουν την τουρκική προπαγάνδα αμάσητη, αλλά τόση βλακεία στη δημοσιογραφία όση υπάρχει στην Ελλάδα, δεν συναντάται πουθενά αλλού στον πλανήτη.

Σχετικά άρθρα