Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προτεραιότητα του Ιράν η ειρήνη στη Συρία και η επιστροφή των προσφύγων

Προτεραιότητα του Ιράν η ειρήνη στη Συρία και η επιστροφή των προσφύγων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Συρία, Χασάν Ροχανί,

Το Ιράν έχει την πρόθεση να καθίσει μαζί με τους αντιπάλους του και να συζητήσουν την κρίση στη Συρία, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί, διευκρινίζοντας ότι η Τεχεράνη δεν θα συζητήσει για το μέλλον του προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ μέχρι να επικρατήσει η ειρήνη στη χώρα.

“Θα καθήσουμε σε οποιοδήποτε τραπέζι συνομιλιών με χώρες της περιοχής , αλλά και εκτός αυτής”, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος όταν ερωτήθηκε εάν το Ιράν είναι διατεθειμένο να συζητήσει για τη Συρία με αντιπάλους, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία.

“Ο Σύροι σκοτώνονται, χάνουν τα σπίτια τους… η πρώτη προτεραιότητά μας είναι ο τερματισμός της αιματοχυσίας, η αποκατάσταση της ασφάλειας και η επιστροφή των ανθρώπων στις εστίες τους, έπειτα θα μιλήσουμε για το μέλλον”, είπε.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στην Τεχεράνη με τον πρόεδρο της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, τον πρώτο ηγέτη χώρας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που επισκέπτεται το Ιράν εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία, ο Χασάν Ροχανί κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δυνάμεις της Μέσης Ανατολής να βρουν μία λύση στη συριακή κρίση.

“Εάν κάποια μέρα η Συρία είναι περισσότερο ασφαλής, αυτό θα είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής και του κόσμου”, είπε.

Σχετικά άρθρα