Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι αποκαλύπτει ο Τούρκος που βρήκε τον Αϊλάν Κουρντί

Τι αποκαλύπτει ο Τούρκος που βρήκε τον Αϊλάν Κουρντί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τουρκία,

Άθελά του έγινε το πρόσωπο της εβδομάδας σε μία από τις πιο μακάβριες φωτογραφίες που συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο Τούρκος αστυνομικός που κρατά το άψυχο κορμάκι του προσφυγόπουλου Αϊλάν Κούρντι από την μαρτυρική Κομπάνι, έσπασε τη σιωπή του με συνέντευξη που παραχώρησε για τα συναισθήματά του μόλις βρέθηκε μπροστά στο μικρό Αϊλάν.

Ο Μεχμέτ Τσιπλάκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Dogan αποκάλυψε ότι όταν είδε το παιδί να παρασέρνεται από το κύμα στην ακτή της Αλικαρνασσού, ευχήθηκε να ήταν ακόμη ζωντανό.

«Όταν πλησίασα το μωρό, είπα στον εαυτό μου “Θεέ μου, ας είναι ζωντανό”. Αλλά δεν έδειχνε ίχνη ζωής. Κατέρρευσα», σημείωσε.

«Έχω έναν γιο έξι ετών. Τη στιγμή που είδα το μωρό, σκέφτηκα τον γιο μου κι έβαλα τον εαυτό μου στη θέση του πατέρα του (Αϊλάν). Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν πόσο θλιβερό και τραγικό θέαμα ήταν».

Σχετικά άρθρα