Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

47 νεκροί τζιχαντιστές – Σκοτώνονται μεταξύ τους Αλ Κάιντα και Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)

47 νεκροί τζιχαντιστές – Σκοτώνονται μεταξύ τους Αλ Κάιντα και Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αχράρ Αλ Σαμ, Βίντεο, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μαρέα, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζιχαντιστές,

Άγρια μάχη δόθηκε στα περίχωρα της συριακής πόλης Μαρέα, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία στην επαρχία του Χαλεπιού, την οποία ελέγχουν “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές (σύμμαχοι της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα) και πολιορκεί το Ισλαμικό Κράτος από τις 27 Αυγούστου.

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για συνολικά 47 νεκρούς και από τις δύο πλευρές.

Αναλυτικά, οι “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές που υπερασπίζονται την πόλη έχασαν 20 άνδρες και το Ισλαμικό Κράτος που επιτίθεται έχασε 27.

Η Μαρέα θεωρείται σημαντική πόλη για τους “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές διότι μέσω αυτής ανεφοδιάζονται και εξοπλίζονται από την Τουρκία.

Εάν η Μαρέα πέσει στο Ισλαμικό Κράτος, οι “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές στη βόρεια Συρία θα αποκλειστούν.

Από τις 27 Αυγούστου που το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει επίθεση για να καταλάβει την πόλη, έχει καταφέρει να θέσει υπό τον έλεγχό του πέντε χωριά στην περιοχή, ενώ δεν δίστασε να βομβαρδίσει τη Μαρέα και με χημικά όπλα.

Δείτε βίντεο από τη μάχη που δόθηκε την Παρασκευή. Τα βίντεο είναι τραβηγμένα από τους “μετριοπαθείς”:

Ενδιαφέρον έχει και το ακόλουθο βίντεο. Τζιχαντιστής της Αχράρ Αλ Σαμ, οργάνωση “ξαδέλφη” της Αλ Κάιντα, ένας από τους υπερασπιστές της Μαρέα, μας επιδεικνύει το αμερικανικό M-16 όπλο του.

Όχι, δεν του το έδωσαν οι Αμερικανοί. Του το έδωσαν οι Τούρκοι, οι οποίοι αντί να εξοπλίζουν κάποια “δημοκρατική συριακή αντιπολίτευση”, όπως έλεγαν στους Αμερικανούς, εξοπλίζουν τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα και των παραφυάδων της.

Ο κόσμος το έχει τούμπανο και η Δύση… κρυφό καμάρι. Το βίντεο από το Twitter:

Σχετικά άρθρα