Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αγνοούσε ο οδηγός με τους 71 νεκρούς μετανάστες ότι μετέφερε ανθρώπους!

Αγνοούσε ο οδηγός με τους 71 νεκρούς μετανάστες ότι μετέφερε ανθρώπους!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Φορτηγό,

Ο Βούλγαρος οδηγός του φορτηγού-ψυγείου στο οποίο βρέθηκαν νεκροί 71 πρόσφυγες την περασμένη εβδομάδα σε έναν αυτοκινητόδρομο της Αυστρίας υποστήριξε σήμερα ότι αγνοούσε ότι μετέφερε ανθρώπους στο πίσω μέρος του οχήματος που ήταν ερμητικά σφραγισμένο.

“Όχι”, απάντησε λακωνικά ο Τσβέταν Τσβετάνοφ, 32 ετών, όταν ρωτήθηκε αν γνώριζε ότι το φορτίο του ήταν άνθρωποι.

Οι αυστριακές εισαγγελικές αρχές αναμένεται να δώσουν αύριο στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα από τη νεκροτομή των θυμάτων. Οι πρώτες ενδείξεις, σύμφωνα με τις αστυνομικές αναφορές, ήταν ότι πέθαναν από ασφυξία.

Το φορτηγό βρέθηκε εγκαταλειμμένο σε έναν αυτοκινητόδρομο της Αυστρίας. Οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα 71 πτώματα, πιθανότατα Σύρων προσφύγων, μεταξύ των οποίων ήταν και τέσσερα παιδιά.

Το δικαστήριο της Μοντάνα, στη βορειοδυτική Βουλγαρία, αποφάσισε σήμερα να παρατείνει την προφυλάκιση του Τσβετάνοφ ο οποίος συνελήφθη την Δευτέρα στην πόλη Λομ της βόρειας Βουλγαρίας, κατόπιν διεθνούς εντάλματος που εξέδωσαν οι αυστριακές αρχές. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται ότι η Βιένη θα ζητήσει την έκδοση του οδηγού.

Ο Τσβέταν Τσβετάνοφ κατηγορείται για “συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση και λαθρεμπόριο και ανθρωποκτονία εκ προμελέτης 71 ανθρώπων” διευκρίνισε η εκπρόσωπος της βουλγαρικής εισαγγελίας, Νίνα Μπορίσοβα. Άλλοι πέντε άνδρες, τέσσερις Βούλγαροι και ένας Αφγανός, κρατούνται για την ίδια υπόθεση στην Ουγγαρία.

Σχετικά άρθρα