Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιβεβαιώνεται! Ρώσοι στρατιώτες πολεμάνε στη Συρία κατά των τζιχαντιστών!

Επιβεβαιώνεται! Ρώσοι στρατιώτες πολεμάνε στη Συρία κατά των τζιχαντιστών!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμιστές, Μισθοφόροι, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν δίπλα στις κυβερνητικές δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία, ισχυρίζεται η κρατική τηλεόραση στη Δαμασκό και επιβεβαιώνεται από διάφορες πηγές.

Στο βίντεο εμφανίζονται Ρώσοι στρατιώτες και ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα να συμμετέχουν σε μάχες ενάντια σε τζιχαντιστές, στην επαρχία της Λαττάκειας, σημειώνει ο βρετανικός Telegraph.

Στο υλικό, αναφέρει η εφημερίδα, μπορείς κανείς να ακούσει διαλόγους στρατιωτών στα ρωσικά.

Λογαριασμός στο Twitter ο οποίος συνδέεται με το Μέτωπο Αλ Νούσρα, συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, δημοσιοποίησε φωτογραφίες όπου φαίνονται ρωσικά αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη πετούν πάνω από το Ιντλίμπ.

Πλεούμενου του ρωσικού πολεμικού ναυτικού φωτογραφήθηκε επίσης να διαπλέει τον Βόσπορο προς τον νότο, γεμάτο με μεγάλες ποσότητες στρατιωτικού υλικού, σύμφωνα με αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστολόγιο σχετικό με τη ναυσιπλοΐα, προσθέτει ο Telegraph.

Μολονότι Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι θεωρείται ότι βρίσκονται εδώ και μήνες στη Συρία, στο πλευρό του καθεστώτος Άσαντ, τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι η πρώτη ένδειξη ότι η Ρωσία εμπλέκεται άμεσα στον συριακό εμφύλιο.

Πιθανολογείται ωστόσο ότι οι Ρώσοι πιθανόν να είναι μισθοφόροι, γεγονός που θα σήμαινε ότι το Κρεμλίνο δεν εμπλέκεται άμεσα στα γεγονότα.

Ακτιβιστής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού τόνισε στους Times του Λονδίνου ότι «οι Ρώσοι είναι εδώ, εδώ και πολύ καιρό».

Σχετικά άρθρα