Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φράχτη ανεγείρει η Εσθονία στα σύνορα με τη Ρωσία

Φράχτη ανεγείρει η Εσθονία στα σύνορα με τη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εσθονία, Ρωσία, Συνθήκη Σένγκεν,

Η Εσθονία σχεδιάζει να ανεγείρει έναν φράχτη μήκους 110 χιλιομέτρων στα σύνορά της με τη Ρωσία προκειμένου να διαφυλάξει τα σύνορα της Εσθονίας και τα εξωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Το συρματόπλεγμα, ύψους 2,5 μέτρων, θα εκτείνεται κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών, εκτός από τις περιοχές των ελών. Η κατασκευή του φράχτη αναμένεται να ξεκινήσει το 2018, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Τόμας Βιξ.

Ο εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η ανέγερση του φράχτη είναι κάτι που μελετά το Ταλίν από πέρσι, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και την κορύφωση της έντασης στην περιοχή.

«Ο φράχτης θα διασφαλίζει 24 ώρες το 24ωρο την προστασία των συνόρων της Εσθονίας και του χώρου Σένγκεν από το 2019. Οι πληροφορίες που θα συγκεντρώνονται από τις τεχνικές εγκαταστάσεις θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποδείξεις σε περιπτώσεις διασυνοριακής εγκληματικότητας, όπως για παράδειγμα σε υποθέσεις λαθρεμπορίου ή εμπορίας ανθρώπων», κατέληξε ο Εσθονός αξιωματούχος.

Σχετικά άρθρα