Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρέθηκε το μυθικό τρένο των Ναζί με τον κλεμμένο χρυσό (βίντεο)

Βρέθηκε το μυθικό τρένο των Ναζί με τον κλεμμένο χρυσό (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βέρμαχτ, Βίντεο, Γερμανία, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Θησαυρός, Ναζί, Πολωνία, Τρένο,

Το μυθικό τρένο φάντασμα των Ναζί, το οποίο μετέφερε το χρυσό που είχαν συγκεντρώσει οι δυνάμεις του Αδόλφου Χίτλερ εντοπίστηκε στην Πολωνία. Η είδηση είχε κυκλοφορήσει την περασμένη εβδομάδα επιβεβαιώνεται σήμερα από τον δήμαρχο της πόλης Walbrzych, ο οποίος παραδέχθηκε την ύπαρξη του «ευρήματος».

Η τοποθεσία στην οποία έχει εντοπιστεί το μυθικό τρένο, το οποίο συνοδεύεται από δεκάδες ιστορίες και μύθους και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ιστορικών φέρει αμύθητη περιουσία, παραμένει ωστόσο μυστική.

Πολωνικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μυστική κινητοποίηση του στρατού ώστε να διαφυλαχθεί η περιουσία που κρύβεται στα σπλάχνα του τρένου της Βέρμαχτ.

Παράλληλα, τοπικά Μέσα αναφέρονται στην ιστορία της εν λόγω αμαξοστοιχίας, τονίζοντας ότι τα ίχνη της είχαν χαθεί από το 1945, ενώ ο Κόκκινος Στρατός του Στάλιν πλησίαζε τη Γερμανία. Όπως αναφέρουν τα επίμαχα δημοσιεύματα, το τρένο ήταν γεμάτο με τη λεία των Ναζί από την πόλη Μπρεσλάου, που τότε ανήκε στην ανατολική Γερμανία και σήμερα έχει μετονομαστεί σε Βρότσλαβ και ανήκει στην Πολωνία.

Μάλιστα, πολλοί έχουν ανατρέξει στον αστικό μύθο που υπάρχει στην Πολωνία, σύμφωνα με τον οποίο το τρένο της Βέρμαχτ μπήκε σε μία σήραγγα σε ορεινή περιοχή της Κάτω Σιλεσίας και στη συνέχεια εξαφανίστηκε, ενώ η είσοδός της σφραγίστηκε.

Τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός ανέφερε σήμερα ότι το τρένο, μήκους 150 μέτρων, μετέφερε όπλα, «βιομηχανικό εξοπλισμό», πολύτιμους λίθους και άλλους θησαυρούς.

Σχετικά άρθρα