Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

OHE: Αποτροπιασμός για τις «βαρβαρότητες» από το Ισλαμικό Κράτος στην Παλμύρα

OHE: Αποτροπιασμός για τις «βαρβαρότητες» από το Ισλαμικό Κράτος στην Παλμύρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Παλμύρα, Συρία, Τζιχάντ, Τζιχαντιστές,

Τον αποτροπιασμό του για τις «βάρβαρες» επιθέσεις στη συριακή πόλη της Παλμύρας, από το Ισλαμικό Κράτος, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανατίναξαν περίφημο αρχαίο ναό, μια εβδομάδα μετά τον αποκεφαλισμό του πρώην επικεφαλής Αρχαιοτήτων της ιστορικής πόλης καλόντας όλες τις χώρες του κόσμου «να ενωθούν και να δράσουν γρήγορα για να θέσουν τέρμα στις τρομοκρατικές αυτές ενέργειες».

Οι τζιχαντιστές τοποθέτησαν την Κυριακή εκρηκτικά μέσα στο ναό του Βάαλ και κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος του κτίσματος που χρονολογείται από το έτος 17 και περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Την οργή του για τη δολοφονία δια αποκεφαλισμού, του πρώην επικεφαλής των Αρχαιοτήτων της Παλμύρας, του 82χρονου Χάλεντ αλ-Ασαντ,εξέφρασε ο Μπαν.

«Αυτές οι βάρβαρες τρομοκρατικές ενέργειες προστίθενται σε έναν μακρύ κατάλογο εγκλημάτων που διαπράττονται εδώ και τέσσερα χρόνια στη Συρία εναντίον των κατοίκων της και της κληρονομιάς της», δήλωσε ο Μπαν

Σχετικά άρθρα