Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έτοιμη για πόλεμο η Βόρεια Κορέα εναντίον της Σεούλ

Έτοιμη για πόλεμο η Βόρεια Κορέα εναντίον της Σεούλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Κιμ Γιονγκ Ουν, Σεούλ,

Eπί ποδός πολέμου είναι η Βόρεια Κορέα αφού ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ δωσε εντολή στα στρατεύματα της χώρας που βρίσκονται στα σύνορα να είναι έτοιμα για μάχη, καθώς στη χερσόνησο αναζωπυρώνεται η ένταση, έπειτα από μια σπάνια ανταλλαγή πυρών πυροβολικού μεταξύ Σεούλ και Πιονγκγιάνγκ.

Τα στρατεύματα του Λαϊκού Στρατού της Κορέας (ΚΡΑ) που βρίσκονται στα σύνορα πρέπει να είναι «σε πλήρη ετοιμότητα για μάχη και να πραγματοποιήσουν αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις» από την Παρασκευή, διέταξε ο Κιμ Γιονγκ-ουν, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής που συνήλθε εκτάκτως χθες βράδυ, μερικές ώρες μετά την ανταλλαγή πυρών πυροβολικού ανάμεσα στις δύο Κορέες. Από τα πυρά δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Λίγο πριν από τις 16.00 τοπική ώρα χθες, οι Νοτιοκορεάτες εντόπισαν βλήμα πυροβολικού που είχε ριφθεί από το έδαφος της Βόρειας Κορέας προς τη δυτική πλευρά των συνόρων, σύμφωνα με εκπρόσωπο. Το βλήμα «προσγειώθηκε στην πλευρά μας αλλά δεν έπληξε κανέναν στρατιωτικό στόχο», πρόσθεσε.

Μερικά λεπτά αργότερα, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε και άλλες οβίδες πυροβολικού προς την κατεύθυνση ενός μεγαφώνου, αλλά οι οβίδες συνετρίβησαν στη νοτιοκορεατική πλευρά της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης (DMZ) που εκτείνεται σε πλάτος δύο χιλιομέτρων από τις δύο πλευρές των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

Σχετικά άρθρα