Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να καταλάβει τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Λιβύης

Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να καταλάβει τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Λιβύης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιβύη, Τζιχαντιστές,

Η φρουρά των λιβυκών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων (PFG) ζήτησε περισσότερα όπλα για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο προσπαθεί να καταλάβει τις περιοχές που είναι κοντά στα λιμάνια από όπου εξάγεται το πετρέλαιο της χώρας.

“Οι μάχες στις κατοικημένες περιοχές δεν μπορούν να κερδηθούν μόνο με αεροπορικές επιδρομές, χρειάζονται επίγειες δυνάμεις και εμείς, για μια ακόμη φορά, επιβεβαιώνουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος εάν μας δοθούν όπλα και πυρομαχικά”, αναφέρει η φρουρά των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων (PFG) σε επιστολή της προς τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας.

Το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να καταπνίξει πριν μερικές ημέρες μια εξέγερση εναντίον του στην πόλη Σύρτη, την οποία κατέλαβε τον Ιούνιο.

Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν πολλούς κατοίκους της Σύρτης που του εναντιώθηκαν, σταυρώνοντας τους σε κεντρικά σημεία της πόλης προς παραδειγματισμό.

Η Σύρτη είναι η πατρίδα του Μουαμάρ Καντάφι και απέχει 120 χιλιόμετρα δυτικά από το Ες Σιντέρ, το μεγαλύτερο λιμάνι εξαγωγής πετρελαίου της χώρας, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο της φρουράς του PFG.

Το 2011 ο Καντάφι ανατράπηκε από επανάσταση που έβαλε τέλος στη 42χρονη διακυβέρνησή του. Στη συνέχεια η χώρα βυθίστηκε σε νέο εμφύλιο μεταξύ της διεθνούς αναγνωρισμένης κυβέρνησης, που έχει καταφύγει στο Τομπρούκ, και μιας ψευδοκυβέρνησης ισλαμιστών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που υποστηρίζονται από την Τουρκία, οι οποίοι ελέγχουν την πρωτεύουσα Τρίπολη και τις δυτικές επαρχίες της χώρας.

Ωστόσο, τόσο η κανονική κυβέρνηση όσο και οι πραξικοπηματίες μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να τους πείσουν να σχηματίσουν συγκυβέρνηση. Είναι οι περιπτώσεις που η διεθνής κοινότητα παραβλέπει ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα αποτελεί τη “μήτρα” της παγκόσμιας τζιχαντιστικής τρομοκρατίας.

Σχετικά άρθρα