Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ δεν θέλει να δίνεται εύκολα άσυλο σε μετανάστες

Η Μέρκελ δεν θέλει να δίνεται εύκολα άσυλο σε μετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Η οικονομική δυσπραγία δεν αποτελεί λόγο χορήγησης ασύλου, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ , συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της χορήγησης ασύλου.

Μάλιστα τόνισε ότι το ζήτημα μπαίνει σε προτεραιότητα και θα είναι «το επόμενο μεγάλο ευρωπαϊκό εγχείρημα μετά την διάσωση της Ελλάδας, με το οποίο θα δείξουμε αν είμαστε σε θέση να δρούμε από κοινού».

Η Γερμανίδα καγκελάριος, παράλληλα καυτηρίασε τα φαινόμενα βίας σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων και χαρακτήρισε «ανάξια» της Γερμανίας τα φαινόμενα αυτά.

«Αυτό το θέμα θα μας απασχολήσει πολύ περισσότερο από ό,τι η Ελλάδα και η σταθερότητα του ευρώ», δήλωσε η κ. Μέρκελ σε συνέντευξή της στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF και έκανε λόγο για την ανάγκη κατάρτισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο λίστας ασφαλών χωρών προέλευσης, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούμε να χορηγούμε άσυλο σε όποιον θεωρεί ότι έχει εδώ μια ευκαιρία θέσης εργασίας».

Αναφερόμενη ειδικά στις χώρες των Βαλκανίων, σημείωσε ότι θέλουν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν υπάρχουν σε αυτές πολιτικές διώξεις. «Δεν πρέπει να δημιουργεί κανείς ψεύτικες ελπίδες, διαφορετικά δεν θα μπορούμε να βοηθήσουμε αρκετά όποιον μας χρειάζεται», υπογράμμισε η κ. Μέρκελ και ανακοίνωσε ότι θα παραστεί στην επικείμενη συνάντηση της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια, όπου θα συζητηθεί και το θέμα των προσφύγων.

Σχετικά άρθρα