Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φήμες ότι η “τεκνατζού τζιχαντίστρια” Σάλι Τζόουνς γύρισε στην Αγγλία και έχει στόχο τη Βασίλισσα

Φήμες ότι η “τεκνατζού τζιχαντίστρια” Σάλι Τζόουνς γύρισε στην Αγγλία και έχει στόχο τη Βασίλισσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σάλι Τζόουνς, Τζιχαντιστές, Τζουνάιντ Χουσεΐν,

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας πληροφοριών ότι η “τεκνατζού τζιχαντίστρια” Σάλι Τζόουνς (Sally Jones), έχει επιστρέψει σε βρετανικό έδαφος ερχόμενη από τη Συρία και πιθανώς να ετοιμάζει κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα.

Η 45χρονη Σάλι Τζόουνς, με την οποία έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, είναι Βρετανίδα που ασπάστηκε το Ισλάμ. Παντρεύτηκε τον 21 ετών τζιχαντιστή Τζουνάιντ Χουσεΐν (Junaid Hussain) και μαζί μετανάστευσαν το 2013 στη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος. Αποκαλούνται στο διαδίκτυο “Η κυρία και ο κύριος Τρόμος”.

Η Σάλι Τζόουνς έγινε πασίγνωστη στη βρετανική και την παγκόσμια κοινή γνώμη εξαιτίας της έντονης παρουσίας της στα social media, από όπου στρατολογούσε νεαρά κορίτσια για νύφες τζιχαντιστών.

Επίσης, το γεγονός ότι η ίδια είναι χριστιανή που εξισλαμίστηκε και πρώην μουσικός σε ροκ συγκρότημα, που παντρεύτηκε έναν άνδρα με τα μισά της χρόνια, όλα αυτά την έχουν αναδείξει σε πρόσωπο “ίντριγκα”.

jones

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η Σάλι Τζόουνς εθεάθη στο Μπέρμιγχαμ αυτή την εβδομάδα με δύο ακόμα άτομα, κοντά στην ηλικία των 20.

Η πρώην ροκού και ο σύζυγός της θεωρούνται ύποπτοι από τις βρετανικές Αρχές εδώ και πολύ καιρό ότι πιθανώς να σχεδιάζουν τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στη Βρετανία.

Το ζευγάρι είχε εξομολογηθεί σε δημοσιογράφους, που παρίσταναν τους τζιχαντιστές, ότι σχεδίαζαν επιθέσεις “μοναχόλυκων” σε βρετανικό έδαφος και μάλιστα έστελναν σε ενδιαφερόμενους εγχειρίδια κατασκευής βομβών.

Το ζευγάρι είχε επίσης πει ότι μέσα στους στόχους του είναι και η Βασίλισσα αλλά και η βασιλική βρετανική οικογένεια.

Η βρετανική Αστυνομία ήδη ερευνά τις πληροφορίες σχετικά με τη θέασή της σε βρετανικό έδαφος, ενώ έχουν αυξηθεί και τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια.

Σχετικά άρθρα