Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έριξε χημικά αέρια στους Κούρδους Πεσμεργκά

Το Ισλαμικό Κράτος έριξε χημικά αέρια στους Κούρδους Πεσμεργκά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές, Χημικά Όπλα,

Τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος έριξαν χημικά αέρια σε Κούρδους Πεσμεργκά που μάχονται εναντίον τους στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με τον Κούρδο αξιωματικό Αράς Χασό Μιρκχάν (Aras Hasso Mirkhan), υποδιοικητή των δυνάμεων των Πεσμεργκά που μάχονται στην πρώτη γραμμή του Μακχμούρ – Γκουέρ, 60 χιλιόμετρα νότια της κουρδικής πρωτεύουσας Ερμπίλ, την Πέμπτη 13 Αυγούστου το Ισλαμικό Κράτος έριξε χημικά αέρια ενάντια στους άνδρες του στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή Μιρκχάν, δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται επίθεση με χημικά όπλα.

“Το βράδυ της Τετάρτης τρομοκράτες από το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν στο χωριό Σουλτάν Αμπντουλάχ, κοντά στο Μακχμούρ, και βομβάρδισαν την περιοχή 45 φορές.

Ευτυχώς δεν είχαμε καμία απώλεια μεταξύ των στρατιωτών μας, ωστόσο, λίγο μετά μερικοί Πεσμεργκά άρχισαν να αισθάνονται άσχημα και αυτό οφειλόταν στις βόμβες με χημικά που μας είχε ρίξει το τζιχαντιστικό πυροβολικό. Ορισμένοι Πεσμεργκά έκαναν εμετό, ενώ άλλοι είχαν δακρυσμένα μάτια”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ορισμένοι από τους άνδρες του εμφάνισαν εγκαύματα στο σώμα τους.

“Στη συνέχεια ειδοποιήσαμε μια ειδική ομάδα Αμερικανών, οι οποίοι ήρθαν και έλεγξαν τις θέσεις μας. Συμπέραναν ότι μας είχαν ρίξει κάποιο είδος χημικού όπλου. Μετά ήρθε μια ειδική ομάδα από Γάλλους στρατιωτικούς από τη Βαγδάτη για να ερευνήσει με τη σειρά της”.

Το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπά τις συγκεκριμένες κουρδικές θέσεις με χημικά όπλα. Στο παρελθόν είχε ρίξει αέριο χλώριο.

Σχετικά άρθρα