Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Άνω Βουλή ενέκρινε την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία

Η Άνω Βουλή ενέκρινε την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρσένι Γιατσένιουκ, Βλάντιμιρ Πούτιν, Κριμαία, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ,

Η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία εγκρίθηκε και από την Άνω Βουλή, μετά το πράσινο φως που άναψε την Πέμπτη η Δούμα με συντριπτική πλειοψηφία 445 επί συνόλου 450 βουλευτών.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να επικυρώσει την ένταξη της περιοχής στη Ρωσική Ομοσπονδία εντός της ημέρας, υπογράφοντας τη σχετική συνθήκη σε ειδική τελετή παρουσία των προέδρων των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου.

Λίγο πριν τη σημερινή ψηφοφορία ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε στους βουλευτές πως θεωρεί απολύτως παράνομες τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε Ρώσους αξιωματούχους και επιχειρηματίες λόγω της κρίσης στην περιοχή.

Υποστήριξε μάλιστα ότι οι κυρώσεις αυτές θα δημιουργήσουν «τεχνητά εμπόδια» ανάμεσα στη Μόσχα και στη Δύση.

Υπεγράφη το πολιτικό μέρος της συμφωνίας σύνδεσης Ε.Ε. – Ουκρανίας

Την ίδια ώρα, ευρωπαϊκή πηγή αναφέρει ότι στις Βρυξέλλες υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της Ε.Ε. και του Ουκρανού πρωθυπουργού Αρσένι Γιατσενιούκ το πολιτικό μέρος της συμφωνίας σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με τον τρόπο αυτόν οι ευρωπαϊκές χώρες εκφράζουν την ισχυρή στήριξή τους προς την Ουκρανία, μετά και από την απόφασή τους να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στη Μόσχα επιβάλλοντας κυρώσεις κατά 12 ακόμη Ρώσων και Ουκρανών.

Σχετικά άρθρα