Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τον Κροάτη όμηρο που κρατούσε στην Αίγυπτο

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τον Κροάτη όμηρο που κρατούσε στην Αίγυπτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, Αποκεφαλισμός, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κροατία, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Τζιχαντιστές, Τόμισλαβ Σάλοπεκ, Χερσόνησος του Σινά,

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης, το Ισλαμικό Κράτος στην χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε τον Κροάτη όμηρο που κρατούσε.

Ο Τόμισλαβ Σάλοπεκ απήχθη στις 22 Ιουλίου, ενώ βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι στην Αίγυπτο, εκπροσωπώντας μία γαλλική εταιρεία, όταν ένοπλοι σταμάτησαν το όχημα στο οποίο επέβαινε, ανάγκασαν το οδηγό να το εγκαταλείψει και στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, παίρνοντας μαζί τους τον Κροάτη.

Σε βίντεο που είχε δώσει το Ισλαμικό Κράτος στη δημοσιότητα πριν μια εβδομάδα, ο όμηρος εμφανιζόταν γονατισμένος στα πόδια ενός μασκοφόρου άνδρα που κρατούσε ένα μαχαίρι.

Ο αιχμάλωτος διάβασε ένα κείμενο που έλεγε ότι θα τον εκτελέσουν μέσα σε 48 ώρες αν η αιγυπτιακή κυβέρνηση δεν απελευθερώσει τις «φυλακισμένες μουσουλμάνες».

«Είμαι 30 ετών και κατάγομαι από την Κροατία» έλεγε ο όμηρος που φορούσε την πορτοκαλί στολή των κρατουμένων του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως εξηγούσε, εργαζόταν για τον γαλλικό όμιλο CGG και απήχθη στις 22 Ιουλίου από τους μαχητές της οργάνωσης «Επαρχίας του Σινά», όπως ονομάζεται ο βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο.

Η εν λόγω ένοπλη οργάνωση πριν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος ονομαζόταν Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς αλλά μετονομάστηκε σε «Επαρχία του Σινά» για να δείξει ότι αποτελεί τμήμα του «χαλιφάτου» που έχει ιδρύσει το Ισλαμικό Κράτος στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ που έχει καταλάβει.

Σχετικά άρθρα