Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κηρύχθηκε 48ωρη εκεχειρία μεταξύ τζιχαντιστών και κυβέρνησης της Συρίας

Κηρύχθηκε 48ωρη εκεχειρία μεταξύ τζιχαντιστών και κυβέρνησης της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αχράρ Αλ Σαμ, Ζαμπάντανι, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαΐς Αλ Φάτεχ, Τζιχαντιστές, Χεζμπολάχ,

48ωρη κατάπαυση του πυρός συμφωνήθηκε να τηρηθεί μεταξύ των τζιχαντιστών, του στρατού της Συρίας και της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ στην πόλη Ζαμπαντάνι, που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, και σε δύο σιιτικές πόλεις στην επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσαν την Τετάρτη πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπολέμων.

Βάσει της συμφωνίας η κατάπαυση του πυρός τηρείται από τις 06:00 ώρα Ελλάδος σήμερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντίπαλων πλευρών θα συνεχιστούν πάνω σε άλλα ζητήματα, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Άχραρ Αλ Σαμ, σύμμαχος της οργάνωσης Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα και της Τουρκίας, ηγείται των διαπραγματεύσεων από την πλευρά των τζιχαντιστών.

Η κατάπαυση του πυρός θα τηρηθεί επίσης στις σιιτικές πόλεις Κεφράγια και Φούα στην επαρχία Ιντλίμπ, οι οποίες δέχονται επίθεση από την ένοπλη συμμαχία τζιχαντιστών που είναι γνωστή ως ο “Στρατός της Κατάκτησης”, στην οποία περιλαμβάνεται η Άχραρ Αλ Σαμ, η Αλ Κάιντα ως Αλ Νούσρα, Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) και άλλες μικρότερες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Πηγή, που είναι ενήμερη για τις διαπραγματεύσεις και πρόσκειται στην Δαμασκό, σημείωσε ότι οι συνομιλίες γίνονται από την πλευρά της κυβέρνησης μέσω ενός μεσολαβητή και διευκρίνισε ότι κατά την κατάπαυση του πυρός “θα απομακρυνθούν ορισμένοι (άνθρωποι) που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Κατά τις συνομιλίες θα συζητηθούν επίσης τα περαιτέρω βήματα” που θα γίνουν.

Την είδηση αυτή για την κατάπαυση του πυρός επιβεβαίωσε από την πλευρά του και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και διευκρίνισε ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν για το ζήτημα της απομάκρυνσης των τζιχαντιστών από την Ζαμπαντάνι και την αποστολή βοήθειας σε τρόφιμα στην Κεφράγια και την Φούα, χιλιάδες κάτοικοι των οποίων τελούν υπό πολιορκία από τους τρομοκράτες.

Ορισμένοι ένοπλοι αρνούνται να εγκαταλείψουν την Ζαμπαντάνι.

Η Άχραρ Αλ Σαμ είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι έχει συνομιλίες με μια ιρανική αντιπροσωπεία για την πόλη Ζαμπαντάνι, όπου ο συριακός στρατός και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου πολεμούν τους τρομοκράτες για εβδομάδες.

Σχετικά άρθρα