Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανικά F-16 στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους

Αμερικανικά F-16 στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Μέσω Twitter ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ρίχνουν 6 καταδιωκτικά αεροσκάφη F-16 κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Συγκεκριμένα , η αμερικανική αποστολή στο ΝΑΤΟ, ανέφερε στο λογαριασμό της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης , ότι ανέπτυξε 6 καταδιωκτικά αεροσκάφη F-16 στη βάση του Ιντσιρλίκ, στην νότια Τουρκία, σε υποστήριξη στον αγώνα κατά του ISIS.

Τα έξι F-16 προσγειώθηκαν στην νότια Τουρκία προερχόμενα από την βάση του Αβιάνο, στην Ιταλία, ενώ περίπου 300 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν επίσης αναπτυχθεί στην βάση του Ιντσιρλίκ, για τον συντονισμό των επιχειρήσεων στο έδαφος.

Μέχρι σήμερα τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη ήταν αναγκασμένα να απογειώνονται από μακρινές βάσεις , για να πλήξουν τους στόχους τους των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, έως ότου είναι έτοιμα να απογειωθούν τα αμερικανικά F-16, οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν από την βάση του Ιντσιρλίκ μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να καταφέρουν πλήγματα κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικά άρθρα