Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χαμάς καταδίκασε σε θάνατο Παλαιστίνιο “συνεργάτη” του Ισραήλ

Η Χαμάς καταδίκασε σε θάνατο Παλαιστίνιο “συνεργάτη” του Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Χαμάς,

Στρατοδικείο της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας καταδίκασε την Πέμπτη έναν Παλαιστίνιο σε θάνατο δια απαγχονισμού επειδή βρέθηκε ένοχος στην κατηγορία της “συνεργασίας με το Ισραήλ”.

Ο καταδικασμένος, του οποίου μόνο τα αρχικά του ονόματός του Α.Σ. έγιναν γνωστά, “καταδικάσθηκε σε θάνατο με απαγχονισμό επειδή βρέθηκε ένοχος για συνεργασία με τον κατακτητή”, είπε μια πηγή στο ισραηλινό σάιτ Arutz Sheva.

Περισσότερες πληροφορίες για το κατηγορητήριο ή για τη δίκη δεν έγιναν γνωστές.

Στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Γάζα ισχύει η θανατική ποινή για το εμπόριο ναρκωτικών και για τη συνεργασία με το Ισραήλ.

Κανονικά όλες οι θανατικές καταδίκες για να εκτελεστούν πρέπει να έχουν την έγκριση του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ωστόσο η Χαμάς, η ισλαμιστική οργάνωση που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, δεν αναγνωρίζει την εξουσία του Παλαιστίνιου Προέδρου και εκτελεί τους καταδικασθέντες δίχως την έγκρισή του.

Ομάδες και οργανώσεις που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν συχνά καταδικάσει τις εκτελέσεις της Χαμάς, ιδιαίτερα εκείνες που έχουν γίνει δίχως καμία δίκη, και έχουν επισημάνει ότι συνήθως οι άνθρωποι που η Χαμάς κατηγορεί ως “συνεργάτες του Ισραήλ” είναι απλά αντιφρονούντες ως προς το καθεστώς που έχει επιβάλλει η Χαμάς στη Γάζα.

Σχετικά άρθρα