Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ροχανί του Ιράν κάλεσε τον Ερντογάν για να καταπολεμήσουν μαζί την τρομοκρατία

Ο Ροχανί του Ιράν κάλεσε τον Ερντογάν για να καταπολεμήσουν μαζί την τρομοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χασάν Ροχανί,

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί κάλεσε για “μία πιο στενή συνεργασία” με την Άγκυρα στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστικών οργανώσεων, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Το Ιράν και η Τουρκία ήταν πάντοτε πλάι πλάι στις πιο δύσκολες περιστάσεις και επίσης σήμερα, στην παρούσα δύσκολη κατάσταση στην περιοχή, θα έπρεπε να είμαστε ικανοί να επιλύσουμε” τις συγκρούσεις “με μία πιο στενή συνεργασία”, είπε ο Χασάν Ροχανί στον Τούρκο πρόεδρο.

Είπε επίσης πως “η ενδυνάμωση και η ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στην Τεχεράνη και στην Άγκυρα είναι πρωταρχικής σημασίας”.

Σύμφωνα με το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA, ο πρόεδρος Ερντογάν εκτίμησε από την πλευρά του πως είναι “επιτακτικό να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία και ο εξτρεμισμός, ιδιαίτερα η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος μέσω της συνεργασίας” ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες.

Είναι, πρόσθεσε, “τεράστιας σημασίας”, διότι το Ισλαμικό Κράτος είναι “επικίνδυνο για τον ισλαμικό κόσμο”.

Η Τουρκία είναι εχθρική προς το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ και αρνείται κάθε συνεργασία μαζί του, αντίθετα με το Ιράν που είναι ένας από τους κυριότερους συμμάχους και χρηματοδότες του σε αυτόν τον πόλεμο.

Στα τέλη Ιουλίου, το Ιράν απαίτησε τον σεβασμό “της εθνικής κυριαρχίας” των κρατών στη μάχη κατά της τρομοκρατίας μετά τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε η Τουρκία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και εναντίον των αεροπορικών βάσεων των Κούρδων ανταρτών του PKK στο βόρειο Ιράκ.

Σχετικά άρθρα