Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουβέιτ: 22 άνδρες και 7 γυναίκες κατηγορούμενοι για το μακελειό στο σιιτικό τζαμί

Κουβέιτ: 22 άνδρες και 7 γυναίκες κατηγορούμενοι για το μακελειό στο σιιτικό τζαμί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουβέιτ, Σιίτες, Τζαμί, Τζιχαντιστές,

Ο οδηγός που μετέφερε τον βομβιστή αυτοκτονίας στο σιιτικό τζαμί στο Κουβέιτ, στα τέλη Ιουνίου, για να ανατιναχθεί και να σκοτώσει 26 ανθρώπους και να τραυματίσει 227, παραδέχθηκε την Τρίτη σε δικαστήριο του Κουβέιτ ότι είναι μέλος στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Αμπντουλραχμάν Σαμπάχ Σαούντ (Abdulrahman Sabah Saud) ομολόγησε στο δικαστήριο ότι εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος μια ημέρα πριν την 26η Ιουνίου, οπότε και έγινε η επίθεση αυτοκτονίας που έχει καταγραφεί ως το χειρότερο τρομοκρατικό χτύπημα στην ιστορία του εμιράτου.

Ο Σαούντ, που είναι ο άνθρωπος που μετέφερε με αυτοκίνητο τον βομβιστή αυτοκτονίας, Σαουδάραβα Φαχάντ Αλ Κάμπαα (Fahad Al-Qaba’a), στο τζαμί για να ανατιναχθεί, συνελήφθη δύο ημέρες μετά το χτύπημα σε ένα κρησφύγετο, ιδιοκτησίας δύο ανδρών οι οποίοι είναι και αυτοί ύποπτοι για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος.

Συνολικά κατηγορούμενοι ως συνεργοί για την επίθεση στο σιιτικό τζαμί είναι 22 άνδρες και 7 γυναίκες.

Η δίκη των κατηγορούμενων ως τζιχαντιστών στο Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε την Τρίτη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ κανείς δεν μπορούσε να εισέλθει στην αίθουσα του δικαστηρίου εάν πρώτα δεν του γινόταν εξονυχιστική έρευνα.

kuwait

Οι 7 γυναίκες κατηγορούμενες φυλάσσονταν από γυναίκες αστυνομικούς και κρατούνταν ξέχωρα από τους άνδρες, οι οποίοι ήταν κλεισμένοι μέσα σε ένα κλουβί. Στις μουσουλμανικές χώρες συνηθίζεται οι κατηγορούμενοι να βρίσκονται μέσα σε κλουβί.

Από όλους τους κατηγορούμενους μόνο ο Σαούντ ομολόγησε ότι είναι μέλος στο Ισλαμικό Κράτος. Οι υπόλοιποι αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση αυτοκτονίας ή με την οργάνωση.

diki Αριστερά ο Νιμέρ, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που οδήγησε ο Σαούντ, ο μεσαίος στη φωτογραφία, για να μεταφέρει τον βομβιστή αυτοκτονίας Κάμπαα (δεξιά) στο σιιτικό τζαμί.

Ο δικηγόρος, για παράδειγμα, του Τζαράχ Νιμέρ (Jarrah Nimer), του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου που οδήγησε ο Σαούντ για να μεταφέρει τον βομβιστή στο τζαμί, ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του δάνεισε το αυτοκίνητο στον Σαούντ γιατί του είπε ότι ήθελε να μοιράσει φιλανθρωπικά γεύματα κατά τη διάρκεια των ημερών του Ραμαζανιού.

Οι κατηγορούμενοι είναι 7 Κουβεϊτιανοί, 5 Σαουδάραβες, 3 Πακιστανοί, 13 απάτριδες (δηλαδή άνθρωποι που δεν αναγνωρίζονται ως πολίτες καμίας χώρας) και ένας ακόμα αγνώστου ταυτότητας.

Την ευθύνη για την επίθεση στο σιιτικό τζαμί στα τέλη Ιουνίου είχε αναλάβει η οργάνωση “Επαρχία Νατζντ”, η οποία συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος. Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

Σχετικά άρθρα