Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν εργοστάσιο τζιχαντιστών που έφτιαχνε αυτοκίνητα – βόμβες

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν εργοστάσιο τζιχαντιστών που έφτιαχνε αυτοκίνητα – βόμβες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Βίντεο, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Ο Συνασπισμός που μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεξήγαγε επιτυχημένη αεροπορική επιδρομή με στόχο ένα “εργοστάσιο” τζιχαντιστών, στο οποίο οι παρανοϊκοί κατασκεύαζαν αυτοκίνητα βόμβες, αυτά που αναλαμβάνουν να οδηγήσουν οι βομβιστές αυτοκτονίας πάνω στις θέσεις των αντιπάλων τους για να ανατιναχτούν.

Ο στόχος χτυπήθηκε και καταστράφηκε την 1η Αυγούστου και βρισκόταν κοντά στην κουρδική πόλη Μακμούρ στο βόρειο Ιράκ.

Οι κουρδικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την πόλη Μακμούρ τον Αύγουστο του 2014, ωστόσο, οι μάχες μεταξύ Πεσμεργκά και Ισλαμικού Κράτους συνεχίζονται λίγο έξω από την πόλη όπου βρίσκεται η πρώτη γραμμή.

Τα αυτοκίνητα βόμβες που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος σε αποστολές αυτοκτονίας μπορούν να είναι από ένα απλό ΙΧ μέχρι μια νταλίκα.

Το όχημα φορτώνεται με εκρηκτικά και ένας τζιχαντιστής, που βιάζεται να πάει στον Παράδεισο να ζευγαρώσει με… παρθένες, αναλαμβάνει να το οδηγήσει και να το ρίξει πάνω στους αντιπάλους του. Την ώρα που το όχημα ανατινάζεται, ο τζιχαντιστής θεωρεί ότι πάει να καλοπεράσει στην παράδεισο και οι εχθροί του καταλήγουν στην κόλαση.

Τα πιο επικίνδυνα είναι τα ΙΧ, που τα παγιδεύουν με εκρηκτικά σε σημεία του οχήματος που δεν φαίνονται και κινούνται στο Ιράκ ως συνηθισμένα αυτοκίνητα. Προσπαθούν να εισέλθουν σε αστικές περιοχές και εκεί ανατιναζόμενα να σκορπίσουν τον θάνατο στους εχθρούς του χαλιφάτου.

Δείτε το βίντεο από το συγκεκριμένο χτύπημα:

Σχετικά άρθρα