Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία κατηγορεί το PKK ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως “ανθρώπινες ασπίδες”

Η Τουρκία κατηγορεί το PKK ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως “ανθρώπινες ασπίδες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Έγκλημα Πολέμου, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Μετά τη διεθνή κατακραυγή για την τουρκική αεροπορική επιδρομή τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κουρδικό χωριό Ζεργκελέ (Zergele) στα όρη Καντίλ (Qandil) στο βόρειο Ιράκ, που στοίχισε τη ζωή σε 9 αμάχους χωρικούς, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, δεκάδες τραυματίες εκ των οποίων οι 15 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει έρευνα για το δολοφονικό χτύπημα της πολεμικής αεροπορίας της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείο Εξωτερικών, διατάχθηκε έρευνα ώστε να διερευνηθεί πλήρως τι συνέβη, ενώ η Τουρκία εξέφρασε την επιθυμία της η έρευνα να γίνει σε συνεργασία με τις κουρδικές Αρχές της αυτόνομης επικράτειας του ιρακινού Κουρδιστάν.

Οι Τούρκοι στην προσπάθειά τους να δικαιολογηθούν ισχυρίστηκαν ότι η αεροπορική επιδρομή είχε στόχο ένα στρατόπεδο που χρησιμοποιεί το PKK για ανεφοδιασμό και συντονισμό.

Όλοι οι στόχοι που η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει χτυπήσει μέχρι στιγμής, αναφέρει η τουρκική ανακοίνωση, έχουν επιλεγεί μετά από πληροφορίες ότι δεν υπάρχουν άμαχοι.

Ωστόσο, σε ένα ξεχείλισμα θράσους, η Τουρκία κατηγόρησε το PKK ότι χρησιμοποιεί τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Το γεγονός ότι βομβάρδισαν ένα χωριό αντί για ένα στρατόπεδο ανεφοδιασμού, όπως ισχυρίζονται ότι είχαν αρχικό στόχο, το προσπερνούν για να εξαπολύσουν πάλι την ανόητη ανατολίτικη προπαγάνδα τους.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μάλιστα δεσμεύθηκε ότι το πόρισμα της έρευνας για το μακελειό θα δοθεί στη δημοσιότητα το συντομότερο δυνατό. Βεβαίως ήδη μας έχουν προϊδεάσει. Το πόρισμα θα αναφέρει ότι οι Κούρδοι αντάρτες χρησιμοποιούν τους αμάχους ως “ανθρώπινες ασπίδες”. Είναι τόσο προβλέψιμοι τελικά αυτοί οι Τούρκοι…

Σχετικά άρθρα