Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι: Η σιωπή της Δύσης στα εγκλήματα της Τουρκίας δυναμώνει το Ισλαμικό Κράτος

Κούρδοι: Η σιωπή της Δύσης στα εγκλήματα της Τουρκίας δυναμώνει το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Έγκλημα Πολέμου, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Κουρδικό Εθνικό Κογκρέσο, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Το Κουρδικό Εθνικό Κογκρέσο εξέδωσε ανακοίνωση για την αεροπορική επιδρομή – μακελειό της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο κουρδικό χωριό Ζεργκελέ (Zergele) στην επαρχία Καντίλ του ιρακινού Κουρδιστάν, που είχε ως τραγικό απολογισμό (μέχρι στιγμής) 9 Κούρδους αμάχους νεκρούς και δεκάδες τραυματίες εκ των οποίων οι 15 σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Τουρκία βομβάρδισε το κουρδικό χωριό στις 04.00 ξημερώματα του Σαββάτου, την ώρα που οι χωρικοί κοιμόντουσαν αμέριμνοι στα σπίτια τους. (Δείτε βίντεο και φωτογραφίες εδώ).

Το Κουρδικό Εθνικό Κογκρέσο αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι τα τουρκικά μαχητικά βομβαρδίζουν συνεχώς το όρος Καντίλ (Ιρακινό Κουρδιστάν) και τα χωριά της περιοχής. Σε ό,τι αφορά το Ζεργκελέ, τα τουρκικά μαχητικά χτυπούσαν το ένα σπίτι πίσω από το άλλο προκαλώντας τις μεγάλες απώλειες αμάχων.

Το Κουρδικό Εθνικό Κογκρέσο υπογραμμίζει ότι οι σύμμαχοι της Τουρκίας, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο δικαίωμα της Τουρκίας να αμυνθεί απέναντι στην “τρομοκρατία”, ωστόσο, η πολιτική της Τουρκίας να βομβαρδίζει αμάχους δεν είναι αυτοάμυνα. Για την ακρίβεια, συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι πράξη κρατική τρομοκρατίας, της οποίας θύματα είναι οι Κούρδοι.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσαν την ξεκάθαρη πρόθεσή τους να συνεχίσουν τους βομβαρδισμούς, πράγμα που σημαίνει ότι η στοχοποίηση αμάχων θα συνεχιστεί, αναφέρει η ανακοίνωση του Κουρδικού Εθνικού Κογκρέσου.

Το Κουρδικό Εθνικό Κογκρέσο καλεί όλες τις διεθνείς δημοκρατικές δυνάμεις, την κοινή γνώμη και την ανθρωπότητα όλη να εναντιωθούν στους βομβαρδισμούς της τουρκικής κυβέρνησης και να βάλουν ένα τέλος στην τρομοκρατία της Τουρκίας.

Το Κουρδικό Εθνικό Κογκρέσο καλεί ακόμα τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες να δράσουν άμεσα ενάντια στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία και να μην παραμείνουν σιωπηλοί στην τουρκική επιθετικότητα, προσθέτοντας:

“Η σε εξέλιξη διεθνής σιωπή, συνδυαζόμενη με τις συνεχιζόμενες τουρκικές πολεμικές επιθέσεις ενάντια στους Κούρδους κατά προέκταση υπηρετεί την ενδυνάμωση της τρομοκρατίας του Ισλαμικού Κράτους και ενισχύει το ηθικό των τζιχαντιστών”.

Σχετικά άρθρα