Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώτο κόμμα στην Ολλανδία οι ακροδεξιοί Νεοναζί! Αυτή είναι η γερμανική Ευρώπη

Πρώτο κόμμα στην Ολλανδία οι ακροδεξιοί Νεοναζί! Αυτή είναι η γερμανική Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκέερτ Βίλντερς, Ολλανδία,

Μπορεί να κρίνουμε και να κατακρίνουμε την ουκρανική μεταβατική κυβέρνηση, που έφερε τους νεοναζί στη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά εάν κοιτάξουμε εντός των ευρωπαϊκών συνόρων, τα μαντάτα είναι εξίσου απειλητικά.

Στην… προοδευτική και… προχωρημένη Ολλανδία, “κολλητούλα” της μερκελικής Γερμανίας, οι ακροδεξιοί νεοναζί είναι πλέον και επισήμως πρώτο κόμμα!

Ο φύρερ του ναζιστικού κόμματος, που είναι μεταμφιεσμένο σε απλά… ακροδεξιό, Γκέερτ Βίλντερς, γιόρτασε την Τετάρτη το βράδυ τη νίκη της ολλανδικής ακροδεξιάς στις δημοτικές εκλογές της χώρας του.

Το ευρωσκεπτικιστικό, αντιισλαμικό «Κόμμα της Ελευθερίας» του Βίλντερς πραγματοποίησε τεράστια κέρδη στις δημοτικές εκλογές και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα καταστεί το μεγαλύτερο ολλανδικό κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Έχοντας “στοχοποιήσει” τους Μαροκινούς που ζουν στην Ολλανδία, αν και έχουν ολλανδικά διαβατήρια, και δίχως να λέει τίποτα άλλο, όπως για τις πολιτικές που ασκούνται στην Ευρώπη κ.λπ., ο Βίλντερς πολιτεύεται με το μίσος και ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή του ναζισμού στην καρδιά της δήθεν πολιτισμένης Ευρώπης.

Το βράδυ της Τετάρτης στη Χάγη ο κ. Βίλντερς ρώτησε ένα πλήθος οπαδών του: «Θέλετε περισσότερους ή λιγότερους Μαροκινούς σ’ αυτή την πόλη;».

«Λιγότερους! Λιγότερους! Λιγότερους!», απάντησαν εκείνοι εν χορώ.

Ο κ. Βίλντερς χαμογέλασε και είπε «Θα το φροντίσω», όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Το επεισόδιο κατήγγειλαν πολιτικοί και οργανώσεις μεταναστών.

Η Ένωση Ολλανδών Μαροκινών, η οποία αντιπροσωπεύει στην Ολλανδία 368.000 ανθρώπους μαροκινής καταγωγής, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον του κ. Βίλντερς για διακρίσεις και έκανε έκκληση και σε άλλους να κάνουν το ίδιο.

Ο Άχμεντ Σαρίφι, ο πρόεδρος της ένωσης, δήλωσε πως ο ακροδεξιός πολιτικός υπερέβη ένα νομικό όριο στοχοποιώντας συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων.

«Αυτό έχει τεράστια επίδραση στην κοινότητα και ελπίζω πως ένας δικαστής θα το δει. Ξεπέρασε μια κόκκινη γραμμή και για να είμαι ειλικρινής είναι λίγο τρομακτικό», δήλωσε.

«Φέρνει στο νου εικόνες ενός άνδρα στη δεκαετία του 1930 με μουστάκι μπροστά από ένα μικρόφωνο», πρόσθεσε ο κ. Σαρίφι, αναφερόμενος στον Αδόλφο Χίτλερ στη Γερμανία προ του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε του Φιλελεύθερου Κόμματος δήλωσε πως το επεισόδιο του άφησε «μια αηδιαστική γεύση στο στόμα».

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι στη χώρα που θέλουν να προσφέρουν μια θετική συμβολή, δεν με νοιάζει από πού έρχονται. Αυτό που έχει σημασία είναι το μέλλον τους», δήλωσε μιλώντας στην ολλανδική τηλεόραση.

Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα που σχόλια του κ. Βίλντερς προκάλεσαν δημόσια αντίδραση.

Την περασμένη εβδομάδα είχε πει στους οπαδούς του στη Χάγη ότι θα πρέπει να ψηφίσουν «για μια πόλη με λιγότερα προβλήματα και, αν είναι δυνατό, λίγο λιγότερους Μαροκινούς».

Η Ενωμένη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη μεταλλάσσεται ταχύτατα σε έναν απέραντο εφιάλτη, τόσο για τους ευρωπαϊκούς λαούς και έθνη, όσο και για τον υπόλοιπο πλανήτη. Τα μαύρα φτερά της τυραννίας έχουν αρχίσει να ανοίγουν επικίνδυνα, σε μια ήπειρο που υπό τη γερμανική ηγεμονία οδηγείται στην αυτοκαταστροφή της…

Σχετικά άρθρα