Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προειδοποίηση Μέρκελ για οικονομικές κυρώσεις – θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των Ρώσων, λέει ο Λαβρόφ

Προειδοποίηση Μέρκελ για οικονομικές κυρώσεις – θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των Ρώσων, λέει ο Λαβρόφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Ντμίτρι Ρογκόζιν, Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Υπερδνειστερία,

Την ετοιμότητα των Ευρωπαίων ηγετών για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Όπως είπε η καγκελάριος, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής οι 28 ηγέτες της ΕΕ θα καταστήσουν σαφές ότι είναι έτοιμοι να επιβάλουν επιπλέον κυρώσεις αν επιδεινωθεί η κατάσταση, μεταξύ των οποίων και οικονομικά μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι την επομένη του δημοψηφίσματος στην Κριμαία, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αποφάσισαν κυρώσεις κατά 21 Ρώσων και φιλορώσων Ουκρανών αξιωματούχων, οι οποίες περιλαμβάνουν απαγόρευση έκδοσης θεωρήσεων διαβατηρίου και δέσμευση τυχόν περιουσιακών στοιχείων των προσώπων αυτών στην Ευρώπη.

Λαβρόφ: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των Ρώσων του εξωτερικού

Από πλευράς της Ρωσίας, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ διαμηνύει ότι η Μόσχα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Ρώσων που ζουν στο εξωτερικό.

«Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά τους με πολιτικο-διπλωματικά μέσα. Θα επιμείνουμε ώστε τα δικαιώματα και οι ελευθερίες τους να γίνουν σεβαστά στις χώρες όπου ζουν οι συμπατριώτες μας», είπε ο κ. Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνάντησης των εκπροσώπων του υπουργείου στις ρωσικές περιφέρειες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.

Σημειώνεται ότι η ρωσική κυβέρνηση θα συνεδριάσει σήμερα για να συζητήσει το θέμα της «υποστήριξης προς την Υπερδνειστερία», περιοχή με μεγάλη ρωσική κοινότητα στο Μόλδοβα. Η συνεδρίαση ανακοινώθηκε από τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκοζίν, που κατηγόρησε την Ουκρανία ότι εφαρμόζει «ντε φάκτο αποκλεισμό της Υπερδνειστερίας».

Σχετικά άρθρα