Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι (μόλις) 60 Σύροι αντάρτες που εκπαίδευσαν οι ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος… χάθηκαν!

Οι (μόλις) 60 Σύροι αντάρτες που εκπαίδευσαν οι ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος… χάθηκαν!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήθελαν από πέρσι να εκπαιδεύσουν έναν στρατό “μετριοπαθών ισλαμιστών” για να πολεμήσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Μάλιστα την εκπαίδευση αυτού του στρατού θέλησαν να την κάνουν από κοινού με την Τουρκία.

Εγκρίθηκαν, λοιπόν, 500 εκ. δολάρια από το Κογκρέσο για την εκπαίδευση αυτής της αντι-τζιχαντιστικής δύναμης.

Μόνο που για να εκπαιδεύσεις έναν στρατό χρειάζεσαι πρωτίστως στρατιώτες. Βγήκαν λοιπόν στη γύρα και έψαχναν να βρουν πρόθυμους να καταταγούν σε αυτή τη νέα στρατιωτική δύναμη.

Ο στόχος των ΗΠΑ ήταν υψηλός, υπολόγιζαν να βρουν τουλάχιστον 5.000 άνδρες.

Η ανταπόκριση, ωστόσο, ήταν απογοητευτική. Μόλις 60 εθελοντές εμφανίστηκαν στο κέντρο εκπαίδευσης. Δύο διμοιρίες δηλαδή, ούτε καν λόχος.

Οι Αμερικανοί δεν πτοήθηκαν. Αυτούς έχουμε, αυτούς θα εκπαιδεύσουμε, είπαν. Κανείς δεν φάνηκε να αναρωτιέται τι ακριβώς μπορούν να κάνουν μόλις 60 άνδρες ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Πριν από δύο εβδομάδες ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των 60 ανδρών. Καμία σχέση με τους 5.000 άνδρες που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο, αλλά από το τίποτα…

Τους φόρτωσαν σε αγροτικά φορτηγάκια (σαν αυτά που χρησιμοποιούν όλες οι αντιμαχόμενες παρατάξεις στη Συρία), τους αποχαιρέτησαν και τους έστειλαν να περάσουν τα σύνορα της Τουρκίας, να μπουν στη Συρία, και να πολεμήσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Από εκείνη τη στιγμή, που οι 60 πέρασαν τα σύνορα, χάθηκαν τα ίχνη τους. Ουδείς ξέρει τι απέγιναν, σαν να άνοιξε η γη και να τους κατάπιε.

Όπως αντιλαμβάνεστε στο διαδίκτυο ασκείται δριμεία κριτική στην αμερικανική κυβέρνηση. Πολλοί μιλάνε για “γελοίο” και αποτυχημένο πρόγραμμα, που κόστισε εκατομμύρια δολάρια δίχως κανένα αποτέλεσμα.

Δεν λείπουν και εκείνοι που αναρωτιούνται τι απέγιναν οι “μετριοπαθείς αντάρτες”, υποθέτοντας ή ότι πήγαν… σπίτια τους ή εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος ή σε κάποια άλλη τζιχαντιστική οργάνωση, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν με “μετριοπαθείς αντάρτες” που εκπαίδευσαν οι ΗΠΑ.

Σχετικά άρθρα