Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναμένεται μακελειό – Οι Κούρδοι περικύκλωσαν τους τζιχαντιστές στη Χασάκα

Αναμένεται μακελειό – Οι Κούρδοι περικύκλωσαν τους τζιχαντιστές στη Χασάκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Οι κουρδικές δυνάμεις του YPG/YPJ στη Συρία εξεδίωξαν το Σάββατο τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από μια ακόμη συνοικία της πόλης Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, εδραιώνοντας ακόμη περισσότερο τον έλεγχό τους στην μεγάλη αυτή πόλη.

“Οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) πήραν το Σάββατο τον πλήρη έλεγχο της Νάσουα Γαρμπιγέ”, της μεγαλύτερης συνοικίας που είχε καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος όταν εξαπέλυσε την επίθεσή του στην πόλη πριν από ακριβώς έναν μήνα, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πριν από αυτή την επίθεση και την κατάληψη από το Ισλαμικό Κράτος μερικών συνοικιών στο νότιο τμήμα της Χασάκα, τον έλεγχο της πόλης μοιράζονταν οι αριστεροί Κούρδοι αντάρτες του YPG και οι κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Μετά τη νέα κουρδική νίκη, οι Κούρδοι αντάρτες ελέγχουν το 70% της πόλης, η κυβέρνηση το 20% και το Ισλαμικό Κράτος έχει περιοριστεί στο 10%.

hasakah_map Το Ισλαμικό Κράτος έχει περικυκλωθεί στις τρεις συνοικίες στο νότιο τμήμα της πόλης που βλέπετε μέσα σε διακεκομμένους κύκλους. Εάν οι τζιχαντιστές δεν παραδοθούν, ζητώντας έλεος από τους Κούρδους αντάρτες, τότε θα γίνει πραγματικό μακελειό.

Οι κουρδικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους συνοικίες οι οποίες πριν από την επίθεση των τζιχαντιστών τελούσαν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Επίσης οι Κούρδοι κατέλαβαν και συνοικίες που εγκαταλείφθηκαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις, επειδή η κυβέρνηση μετακίνησε στρατεύματα σε άλλες περιοχές όπου χρειάζονταν ενισχύσεις.

Οι Κούρδοι του YPG βρίσκονται πλέον στο βόρειο, το νότιο, το κεντρικό και το δυτικό τμήμα της Χασάκα, ενώ το Ισλαμικό Κράτος είναι περικυκλωμένο σε τέσσερις μικρές συνοικίες στον νότο, ανάμεσά τους τη Σαρία και τη Ζούχουρ.

hasakah1 Αυτός που βλέπετε είναι ένας κεντρικός δρόμος της πόλης Χασάκα. Τα πάντα πλέον έχουν μετατραπεί σε σωρούς ερειπίων εξαιτίας των άγριων μαχών.

Ο πόλεμος στη Συρία, ο οποίος ξέσπασε όταν οι διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης καταπνίγηκαν στο αίμα το 2011, έχει μετατραπεί σε μια όλο και πιο περίπλοκη σύγκρουση στην οποία αναμετρώνται ο στρατός, διάφορες οργανώσεις “μετριοπαθών” ισλαμιστών στασιαστών, τζιχαντιστών και Κούρδων, σε μια κατατεμαχισμένη χώρα.

Σχετικά άρθρα