Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη γειτονιά μας – Το Ισλαμικό Κράτος έχει στρατόπεδο στη Βοσνία (φωτογραφίες)

Στη γειτονιά μας – Το Ισλαμικό Κράτος έχει στρατόπεδο στη Βοσνία (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βαλκάνια, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Στρατόπεδο, Τζιχαντιστές,

Η είδηση πριν λίγο καιρό ίσως να ακουγόταν παρατραβηγμένη, αλλά η βρετανική εφημερίδα Mirror τη μεταδίδει δίχως καμία επιφύλαξη. Το Ισλαμικό Κράτος έχει συστήσει στρατόπεδο εκπαίδευσης τζιχαντιστών σε ευρωπαϊκό έδαφος και συγκεκριμένα σε ένα χωριό στη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Το χωριό που φέρεται να είναι η βάση των τζιχαντιστών ονομάζεται Όσβε. Προς το παρόν χρησιμοποιείται ως κέντρο εκπαίδευσης Βόσνιων εθελοντών που επιθυμούν να μεταβούν στη Μέση Ανατολή και να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος. Υπάρχουν όμως πλέον βάσιμες ανησυχίες ότι το ίδιο χωριό – στρατόπεδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για επιθέσεις στην Ευρώπη.

Λέγεται ακόμα ότι το Ισλαμικό Κράτος αγοράζει γη και ακίνητα στο απομονωμένο χωριό Όσβε.

Osve-Bosnia-and-Herzegovina

Η θέση του Όσβε, γράφει η Mirror, είναι στρατηγικής σημασίας επειδή βρίσκεται σχετικά κοντά στη Μεσόγειο, στην οποία “πλέουν” τζιχαντιστές από τη Συρία, το Ιράκ και τη βόρεια Αφρική.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, 12 τζιχαντιστές εκπαιδεύτηκαν στο συγκεκριμένο χωριό τους τελευταίους μήνες και στη συνέχεια έφυγαν για τη Συρία. Οι 5 εξ αυτών λέγεται ότι σκοτώθηκαν σε μάχες.

Ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας Dzevad Galijasevic δήλωσε ότι “από αυτό το χωριό μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχουν πάει στη Συρία και συνεχίζουν να πηγαίνουν”.

Το χωριό είναι χτισμένο πάνω σε λόφο και δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να το πλησιάσει δίχως να γίνει αντιληπτός. Απέχει περίπου 96 μίλια από το Σαράγιεβο. Όπλα και πυρομαχικά είναι εύκολο να βρει κανείς στη Βοσνία, έχουν ξεμείνει πολλά από τον εμφύλιο πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας τη δεκαετία του 1990.

Σχετικά άρθρα