Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος χύπησε με βόμβες τη Χαμάς στη Γάζα – Έριξε ρουκέτα και στο Ισραήλ

Το Ισλαμικό Κράτος χύπησε με βόμβες τη Χαμάς στη Γάζα – Έριξε ρουκέτα και στο Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βομβιστική Επίθεση, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Το Ισλαμικό Κράτος χτύπησε με πέντε βομβιστικές επιθέσεις τη Χαμάς και τους συμμάχους της μέσα στη Γάζα. Την Κυριακή σημειώθηκαν πέντε συνολικά εκρήξεις που κατέστρεψαν ισάριθμα αυτοκίνητα που ανήκαν σε στελέχη της Χαμάς και της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ.

Υπεύθυνο για τις επιθέσεις, που είχαν στόχο τους Παλαιστίνιους ισλαμιστές που κυβερνάνε τη Γάζα, θεωρήθηκε το Ισλαμικό Κράτος και οι πυρήνες που έχει συστήσει στον παλαιστινιακό θύλακα.

Τρία από τα αυτοκίνητα που ανατινάχτηκαν ανήκαν σε στελέχη της Χαμάς και τα άλλα δύο σε μέλη της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Εδώ και καιρό υπάρχουν σημάδια αυξανόμενης δυσαρέσκειας μέσα στη Γάζα ενάντια στη Χαμάς, από πυρήνες μικρών και ακόμα πιο ακραίων ισλαμιστικών – τζιχαντιστικών ομάδων.

Οι τζιχαντιστές θεωρούν ότι η Γάζα πρέπει να περάσει υπό τον έλεγχό τους και να εκδιώξουν τη Χαμάς, που προφανώς είναι “μαλακή” για τα γούστα τους αλλά και πλέον αποτελεί καθεστώς.

Δεν είναι εξάλλου κρυφό ότι πολλοί από τους Παλαιστίνιους τζιχαντιστές που αναπτύσσουν δράση στη Γάζα είναι πρώην μέλη της Χαμάς.

Επίσης, η εκτόξευση μιας ρουκέτας από το έδαφος της Γάζας ενάντια σε οικισμό στο Ισραήλ θεωρείται ότι έγινε από Παλαιστίνιους τζιχαντιστές που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Η Χαμάς τις τελευταίες εβδομάδες προσπαθεί να περιορίσει την εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους στη Γάζα και έχει συλλάβει τουλάχιστον 100 τζιχαντιστές.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε ανακοινώσει επίσημα την έναρξη της δράσης του στη Γάζα στις αρχές Μαΐου (δες εδώ) δημοσιεύοντας και φωτογραφίες. Λίγες ημέρες μετά έγινε γνωστό ότι το Ισλαμικό Κράτος χτύπησε με όλμους στρατόπεδο της Χαμάς (δες εδώ). Η είδηση ότι μέλη της Χαμάς προσχώρησαν στο Ισλαμικό Κράτος έγινε γνωστή στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2014, λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος (δες εδώ).

Η Χαμάς από την πλευρά της καταζητά με αφίσες στη Γάζα 7 Παλαιστίνιους που τους θεωρεί μέλη στο Ισλαμικό Κράτος και υπεύθυνους για τις βομβιστικές επιθέσεις της Κυριακής.

Η αφίσα με τα πρόσωπα των καταζητούμενων από τη Χαμάς τζιχαντιστών είναι η ακόλουθη:

hamas

gaza1 Σε τοίχους στη Γάζα, δίπλα στα σημεία των εκρήξεων, οι δράστες ζωγράφισαν με σπρέι τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους, αναλαμβάνοντας έτσι την ευθύνη.

Σχετικά άρθρα