Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος χτύπησε με ρουκέτα σκάφος της αιγυπτιακής ακτοφυλακής

Το Ισλαμικό Κράτος χτύπησε με ρουκέτα σκάφος της αιγυπτιακής ακτοφυλακής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αίγυπτος, Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Χερσόνησος του Σινά,

Το Ισλαμικό Κράτος στη χερσόνησο του Σινά εξαπέλυσε ρουκέτα ενάντια σε αιγυπτιακό περιπολικό σκάφος στη Μεσόγειο την Πέμπτη, καταφέροντας να το χτυπήσει με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες.

Το σκάφος της ακτοφυλακής εντόπισε μια ομάδα τζιχαντιστών στην ακτή και άρχισε να βάλει εναντίον τους. Το περιπολικό έπλεε σε απόσταση δύο μιλίων από την ακτή στο βόρειο Σινά και σχεδόν δύο μίλια από την ακτή της Γάζας.

Ύστερα από κάποια ώρα μάχης, οι τζιχαντιστές από την ακτή έριξαν ρουκέτα που χτύπησε το σκάφος και το ανάγκασε να αποσυρθεί. Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου, κανένας στρατιώτης δεν σκοτώθηκε, ενώ αρκετοί υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα από την πυρκαγιά.

Ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού, στρατηγός Μοχάμεντ Σαμίρ, έγραψε στο Facebook ότι κανένας από το πλήρωμα δεν σκοτώθηκε, αλλά δεν έδωσε πληροφορίες για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο σκάφος.

Αξιωματικοί ασφαλείας είπαν σε δημοσιογράφους ότι σκάφη της αιγυπτιακής ακτοφυλακής συχνά περιπολούν στην περιοχή αλλά και μεταφέρουν στρατεύματα και αστυνομικούς.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις του στο Σινά από τον Νοέμβριο του 2014, όταν η τζιχαντιστική οργάνωση Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα