ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα Σκόπια στέλνουν στρατό στα σύνορα με την Ελλάδα

Τα Σκόπια στέλνουν στρατό στα σύνορα με την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα Σκόπια στέλνουν περισσότερο στρατό στα σύνορά τους με την Ελλάδα για να αντιμετωπίσουν την είσοδο στη χώρα των συνεχώς αυξανόμενων λαθρομεταναστών και προσφύγων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σήμερα στην πόλη Γευγελή (κοντά στο συνοριακό πέρασμα των Ευζώνων), ο στρατός του κρατιδίου θα συνδράμει στις προσπάθειες της αστυνομίας για τον έλεγχο των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.

Ο κ. Ιβάνοφ ενημερώθηκε, στη συνοριακή διάβαση της χώρας του με την Ελλάδα, από αξιωματικούς της αστυνομίας για την κατάσταση στην περιοχή σχετικά με το μεταναστευτικό ρεύμα.

«Εμείς συμμεριζόμαστε την τύχη αυτών των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους, λόγω του πολέμου. Τους βοηθάμε και τους παρέχουμε όλα όσα είναι απαραίτητα» ανέφερε ο Σκοπιανός Πρόεδρος.

Σημείωσε ότι από την ημέρα της ψήφισης του νόμου στα Σκόπια για το άσυλο (στις 18 Ιουνίου 2015), σύμφωνα με τον οποίο όποιος μετανάστης εισέρχεται στο κρατίδιο λαμβάνει αυτομάτως τριήμερη άδεια παραμονής, κατά τη διάρκεια της οποίας μπορεί να κινείται ελεύθερα και στο τέλος να εγκαταλείπει τη χώρα, περισσότεροι από 14.000 μετανάστες έχουν εισέλθει στα Σκόπια από την Ελλάδα, μέσω της συνοριακής γραμμής μεταξύ των δύο χωρών, που απλώνεται σε μήκος 50 χλμ.

«Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να συνδράμει ο στρατός στις αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Ο στρατός θα αναπτυχθεί στη νότια μεθόριο, αλλά και στη βόρεια συνοριακή γραμμή (με Σερβία)», πρόσθεσε ο Ιβάνοφ, ο οποίος σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι και ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα Σκόπια, αλλά και η Διεθνής Αμνηστία έχουν κατηγορήσει τελευταία την αστυνομία ότι εμποδίζει, με τη βία, μετανάστες, που βρίσκονται συνωστισμένοι στην ουδέτερη ζώνη με την Ελλάδα, να εισέλθουν στην επικράτεια των Σκοπίων, με σκοπό να συνεχίσουν το ταξίδι τους στη Σερβία και από εκεί στην Ουγγαρία, με τελικό προορισμό κάποια χώρα της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης.

Σχετικά άρθρα