Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

52 παιδιά σκοτώθηκαν στη Συρία πολεμώντας για το Ισλαμικό Κράτος

52 παιδιά σκοτώθηκαν στη Συρία πολεμώντας για το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παιδιά, Παιδιά Στρατιώτες, Συρία, Τζιχαντιστές,

Περισσότερα από 50 παιδιά στρατιώτες, που είχαν στρατολογηθεί από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις από τις αρχές του έτους, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο έχει καταγράψει τον θάνατο 52 παιδιών κάτω των 16 ετών τα οποία στρατολογήθηκαν στο πλαίσιο ενός προγράμματος που το Ισλαμικό Κράτος αποκαλεί “τα λιονταράκια του χαλιφάτου”.

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εντατική στρατιωτική και θρησκευτική εκπαίδευση μικρών παιδιών στις ζώνες που έχει υπό τον έλεγχό της η οργάνωση.

Από τον Ιανουάριο εκτιμάται ότι το Ισλαμικό Κράτος στρατολόγησε περισσότερα από 1.100 παιδιά. Μόνο τον Ιούλιο σκοτώθηκαν 31 αγόρια σε εκρήξεις, μάχες ή αεροπορικά πλήγματα του συριακού καθεστώτος και της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ.

Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμποιεί παιδιά στα σημεία ελέγχου ή τα στέλνει να συλλέξουν πληροφορίες στις ζώνες που ελέγχει.

Ολοένα και περισσότερο όμως τους “εμπιστεύεται” και άλλα καθήκοντα, όπως να εκτελούν αιχμαλώτους ή να πραγματοποιούν επιθέσεις αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι εντάθηκαν οι έλεγχοι στα σύνορα με την Τουρκία και το Ισλαμικό Κράτος έχασε τα μεθοριακά περάσματα, γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολη την είσοδο ενηλίκων μαχητών στη Συρία.

Από τις αρχές του έτους τουλάχιστον 18 παιδιά χρησιμοποιήθηκαν ως βομβιστές αυτοκτονίας. “Όταν ένα παιδί φτάνει στο σημείο να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας, αυτό σημαίνει ότι έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου” είπε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Σχετικά άρθρα