Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας στο “Κρυμμένο Διαδίκτυο”

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας στο “Κρυμμένο Διαδίκτυο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Πορνογραφία Ανηλίκων, Τζεχ Τζόνσον, Τζόναθαν Τζόνσον,

Διεθνές δίκτυο πορνογραφίας ανηλίκων εξάρθρωσαν οι αμερικανικές Αρχές με επίκεντρο ιστοσελίδα 27.000 συνδρομητών, οι οποίοι είχαν πρόσβαση σε 2.000 βίντεο και ακόμα περισσότερες φωτογραφίες περίπου 250 μικρών παιδιών.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζεχ Τζόνσον, 14 άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία της εκμετάλλευσης ανηλίκων.

Η ιστοσελίδα λειτουργούσε στο αποκαλούμενο «κρυμμένο Διαδίκτυο» (γνωστό ως deepnet, darknet, Deep Web ή Hidden Web), το περιεχόμενο του οποίου δεν είναι τόσο εύκολα προσβάσιμο, αποτελείται μόνο από ιστοσελίδες που δεν υπάρχουν και δεν ανακαλύπτονται από τις μηχανές αναζήτησης και πρόσβαση σε αυτό έχουν μόνο λιγοστοί άνθρωποι.

Για την πρόσβαση στο Darknet χρησιμοποιείται το TOR, ένα πρόγραμμα που διευκολύνει τη διατήρηση της ανωνυμίας των χρηστών του και «διαβάζει» συνδέσμους που δεν ακολουθούν το πρωτόκολλο HTTP.

Ως διαχειριστής του δικτύου και αρχηγός του φέρεται ο 27χρονος Τζόναθαν Τζόνσον, ο οποίος συνελήφθη τον Ιούνιο στην πολιτεία της Λουιζιάνας και αντιμετωπίζει 20ετή ποινή κάθειρξης.

Το δίκτυο λειτουργούσε από τον Ιούνιο του 2012 περίπου μέχρι τον Ιούνιο του 2013, όταν συνελήφθη ο Τζόνσον.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η ιστοσελίδα διέθετε αρχεία με περισσότερα από 2.000 βίντεο και πολλές περισσότερες φωτογραφίες από περίπου 250 παιδιά -κυρίως αγόρια- από τις ΗΠΑ.

Τα παιδιά, ηλικίας από 3 έως 17 ετών, προέρχονταν από 39 αμερικανικές πολιτείες.
Εκδόθηκαν περίπου 150 εντάλματα σύλληψης εναντίον υπόπτων στις ΗΠΑ και άλλα 150 σε άλλες χώρες.

Σχετικά άρθρα